Shadow

Dina Levačić oplivala je 28. i 29. Dalmatinac

28. Dalmatinac je Babuljaš. Otoci koji krase Pakoštane i čine ga jedinstvenim su otoci sastanka, ljubavi i rastanka, kako ih zove lokalno stanovništvo. Sv. Justina, Školj i Babuljaš sastavni su dio Pakoštana i nezaobilazna mjesta do kojih se može i doplivati uz veliki oprez, posebno u ljetnom periodu.

Čim je projekt krenuo, obitelj Strukan se javila sa željom da budu “vlasnici” otočića Babuljaš. -Sigurna sam da je netko od njih i doplivao do njega, hvala vam od srca na podršci. Još jednom se zahvaljujem Ivoni, Juri i  DALMATIA ADVENTURES na logističkoj pomoći koju su nam pružili za ostvarenje ovoga projekta, poručuje Dina.

  1. Dalmatinac u projektu ‘104 Dalmatinca’ je otočić PROIZD, a ovaj je otočić posebno važan jer je plivanje oko njega u spomen Roka, sina poznatog Ribafisha.

“Još sam tu, tražim tvoje znakove,  najljepšu plažu za nas i pokušavam raditi lijepe i korisne stvari za dobre ljude. Plivam dalje, za tebe i sebe i cijeli svijet. Beskonačno fališ, Mališa, voli te zauvijek tvoj tata” tako je Roku napisao tata, a Dina kaže: -Niti na tren nisam razmišljala tko će biti “vlasnik” ovog otoka, a ni ON Ribafish  i ONI RokOtok  nisu dvojili uzimaju li ga.

Na Proizdu se isprepliće mnoštvo uspomena i sjećanja na zajednička ljeta provedena  u smijehu, kacavanju, veselju jednog sina i oca.

U spomen na ta ljeta i dano obećanje Domagoj Jakopović Ribafish  isplivao je projekt #RokOtok, a sada ide korak naprijed u projekt RokPoluotok.

Poruka koju žele poslati RokOtočani jest da i djeci i odraslima treba više kvalitetnog druženja i vremena provedenog u prirodi i s prirodom. Dođite u nedjelju 23. lipnja 2024. godine, u 18 sati na plažu u Preluk, gdje će početi novi projekt Udruge RokOtok i barba Ribafisha – RokPoluotok – plivanje oko Istarskog poluotoka.

Prijatelju, uz Tebe smo svi, poručuje Dina Levačić.

Ojdana Koharević