Shadow

Dina Levačić proglašena plivačicom godine

Hrvatska plivačica Dina Levačić proglašena je plivačicom godine, a ovo vrijedno priznanje za 2023.godinu dodjeljuje svjetska plivačka organizacija WOWSA.

-Ovo je veliko priznanje i nagrada za mene, ali i za vas koji ste svoj glas dodijelili meni i poslali mi bezbroj poruka podrške. Velika hvala članovima stručne komisije koji su moja preplivavanja ocijenili najvećim brojem glasova. Ovim putem je “mala” Hrvatska stala na najvišu stepenicu ovog izbora. A sad u nove avanture snažnije, upornije i još odlučnije. – kazala je naša plivačica. Dina, kako je poznato vrijedno trenira na splitskoj plaži Kašjuni, a uskoro se sprema na još jedan vrijedam pothvat; plivat će u Južnoafričkoj republici, od stare luke Cape Town do otoka Robben.

Taj će pothvat biti posebno izazovan jer je riječ o vrlo hladnim temperaturama mora. Upravo zato Dina pliva na splitskim Kašjunima gdje je ovih dana temperatura mora 12 stupnjeva Celzijusa. Na put u Cape Town Dina kreće ovjenčana još jednim vrijednim priznanjem svjetske plivačke organizacije.

Tekst: Ojdana Koharević

Foto: Slobodna Dalmacija