Shadow

Dina Levačić preplivala je Cookov prolaz na Novom Zelandu! 

Dina je 23. osoba u svijetu i najmlađa ženu koja je preplivala Ocean Seven, a ovaj je uspjeh postigla na 27. rođendan pa naša plivačica ima dvostruki razlog za slavlje.
Cookov prolaz se nalazi između Sjevernog i Južnog otoka Novog Zelanda. Na oba otoka su  stjenovite litice, a između hladno i uzburkano more s temperaturom od 14 do 17 stupnjeva Celzijusovih.
Ovo je bio poseban izazov za najsposobnije i najhrabrije plivače, jer plivati 23 kilometra uz jaku struju u hladnom moru, praćenom meduzama i moguće morskim psima, mogu samo oni najjači i najspremniji tijelom i umom.
Jedan od izazova ovog preplivavanja je izrazito promjenjivo i vjetrovito vrijeme zbog kojeg se do zadnjeg trenutka ne može potvrditi start preplivavanja.
Prije Dine su samo 103 osobe uspjele preplivati ovaj prolaz. Hipotermija i promjena vremenskih uvjeta tijekom preplivavanja najčešći su razlozi zbog kojih pokušaji ne uspiju.
Naša Dina se sada pridružila plivačima koji su uspjeli i još jednom dokazala da s razlogom pripada svjetskoj plivačkoj eliti među na otvorenim morima, a ozarena Dina s hrvatskom trobojnicom u moru najljepši je prizor za kraj ovog velikog uspjeha.
Bravo Dina!
Tekst: Ojdana Koharević