Shadow

Zodiac Medline 9

Medline 9 je najveći model ikada napravljen od strane tvrtke Zodiac. Ovaj novi Medline 9 dizajniran je u suradnji s projektantskom tvrtkom koja je dobila zadatak osmisliti višenamjenski gumenjak. Već na prvi pogled uočavamo velike mogućnosti transformacije od pramčanog do krmenog dijela preko konzole s kabinom koja također nudi veoma funkcionalan prostor. No krenimo redom.

Pramčani dio gumenjaka Zodiac Medline 9 može primiti do 7 osoba za stolom koji se lako formira ali isto tako ovaj prostor može poslužiti kao prostrano sunčalište. Posebna pažnja posvećena je oblikovanju naslona koji ne samo što povećavaju udobnost tijekom plovidbe već i sigurnost zahvaljujući povećanoj visini.

Krmeni prostor u obliku slova U također može primiti do 7 osoba za stolom. To znači da u gumenjaku može sjediti čak 14 osoba, odnosno ukupno na gumenjaku se može smjestiti i do 20 osoba. Krmeni dio također se pretvara u ogromno sunčalište. Kako bi se olakšao pristup stražnjim platformama, klupa se podiže, a naslon se okreće, tako da nema potrebe gaziti preko sjedala kada se želi  izići na krmenu platformu.

Na središnjem dijelu kokpita je konzola sa  dvostrukom klupom za skipera i još jednu osobu a na poleđini je kuhinja opremljena sudoperom i radnom pločom kao standardnom opremom uz mogućnost ugradnje frižidera, roštilja i drugih dodataka. Dvostruka klupa za skipera i suskipera mogu se prilagoditi za sjedeći ili stojeći položaj za vrijeme plovidbe.

 

U unutrašnjosti središnje konzole odnosno kabine nalazi se krevet koji omogućuje spavanje na brodu, a u kabini je ugrađen i WC. U dodatnoj opremi moguće je ugraditi krevet na kat, dok postojeći prostor i trostruki jastuk nudi komfor za dvije odrasle osobe i jedno dijete. Osim toga tu je i dovoljno prostora za odlaganje stvari, a bočni otvori unose dosta svjetlosti, dok otvor koji se nalazi ispod sjedala koje se nalazi ispred konzole služi za ventilaciju.

Zodiac Medline 9 može biti opremljen s 2 izvanbrodska motora svaki po 350 KS a može se isporučiti i sa upravljanjem Joystick Piloting for Outboard s 2 motora Mercury Verado od 300 KS. Naravno Medline 9 može biti opremljen i jednim motorom i to od 450 KS.

Na testnom gumenjaku Zodiac Medline 9 bila su ugrađena 2 izvanbrodska motora Mercury Verado 350 KS L6 s kojima se postiže brzina od preko 60 čvorova. Između ostaloga postignutu brzinu možemo zahvaliti činjenici da je gumenjak bio zaštićen novom generacijom antivegetativnih premaza HullMax pa je i stoga brzina nešto veća nego što bi bila u slučaju drugačijeg stanja trupa.

Zodiac Medline 9 je čamac koji je čvrst i udoban, dizajniran za ultra svestranu upotrebu tako da se može koristiti za vodene sportove,  obiteljske potrebe odnosno uživanje na moru do adrenalinske plovidbe u ekstremnim uvjetima.

Video možete pogledati OVDJE