Shadow

MARES Argo Titanium

Mali nož je u podvodnom ribolovu jako korisna stvar. Njime se može usmrtiti ulovljena riba. Može se presjeći kakav konop ili sl. Čak se može i izvaditi bodlja ježinca ako mu je vrh dovoljno oštar i špicast.

Mares Argo Titanium je, kako i ime kaže napravljen od titana. Iako spada u lake metale, titan je tvrd poput čelika, postojan na zraku i u morskoj vodi, otporan prema kemikalijama. U paketu dolazi nož, pripadajuća korica i dvije vezice za postavljanje na nogu ili ruku. Na samoj korici ugrađen je nosač za montažu na pojas sa olovima. Nož u korici drži praktičan mehanizam koji se oslobađa laganim pritiskom. Ovo nekad može biti i mana, jer bez nekakvog osigurača vrlo je lako izgubiti ovaj mali nož. Meni se osobno jednom dogodilo da sam ga izgubio, a dva puta da mi je ispao i da sam ga pronašao. Jednom i nakon čak 10-ak dana. Iz mora je izašao kao nov. Od nedavno ga držim na nadlaktici, učvršćenog malo širom velcro (čičak) trakom.

Tako ga imam pod nadzorom, a i manja je mogućnost da će se mehanizam za kačenje pritisnuti i nož otpustiti. Tvornički dolazi veoma oštar, vrlo se teško tupi, ne hrđa i ne dobija mrlje. Savršena kombinacija za podvodni ribolov. Meni osobno NAJBOLJI MALI NOŽ za podvodni ribolov, a probao sam ih dosta! Ovaj nož ima i brata pod imenom Mares Argo, izrađenog od “nehrđajućeg” čelika. Taj kvalitetom nije ni blizu ovog noža. Imam ga i definitivno ne preporučam. Čista je suprotnost Mares Argo Titanium-u, a jedino što dijele zajedničko je ista korica.

Kad sam ja kupio ovaj nož koštao je oko 40 eura, sada je preko 60. Po meni skroz bez veze i neopravdano. Al dobro…

Nož se može kupiti, recimo na: https://di-nautika.hr/proizvod/mares-argo-titanium/

Ukratko:

PREDNOSTI:

– ne hrđa

– vrlo oštar

– gotovo neuništiv

– mali i lagan

 

MANE:

– cijena

– mehanizam za kačenje (sklon lakom otpuštanju i gubljenju noža)

NAPOMENA: Ovaj tekst nije sponzoriran, već je produkt isključivo vlastitog iskustva i mog mišljenja o gore navedenom nožu!

Tekst i foto: Teo Maksimović

https://www.facebook.com/groups/727336125378633