Shadow

QYSEA: Redefiniranje podvodne robotike

Napredak u podvodnoj robotici i tehnologijama – kroz sve kompaktnije, sposobnije i autonomnije sustave – doveo je do brzog povećanja operativne učinkovitosti, metoda prikupljanja podataka i sigurnosti rada u svim pomorskim sektorima. Od svog osnutka 2016., QYSEA tehnologija je postala vodeća u industriji razvoja naprednih kompaktnih inspekcijskih ROV-ova. Predvođen talentiranim i iskusnim inženjerima, AI programerima i stručnjacima na terenu, QYSEA je u vodstvu pokretanja inovativnih i održivih podmorskih rješenja za profesionalce diljem svijeta.

FIFISH podvodni roboti koje je razvio QYSEA, serija je kompaktnih profesionalnih ROV rješenja dizajniranih za napredne operacije manjeg opsega i inspekcije. FIFISH-ov samorazvijeni vektorski potisni sustav postiže slobodu od 360 stupnjeva u podvodnoj mobilnosti za operatera, redefinirajući industrijske standarde male robotike implementirane za profesionalne pomorske inspekcije, operacije i istraživanja. Najnoviji QYSEA industrijski modeli, FIFISH PRO W6 za zahtjevne uvjete rada i FIFISH PRO V6 PLUS manje veličine, kombiniraju snažan motorni sustav, platformu za integraciju alata i inteligentne prilagodljive funkcije koje poboljšavaju korisničko iskustvo i sposobnosti.

Vodeće tehnologije i prednosti

Ključne tehnološke prednosti QYSEA rezultat su njegove fluidne i izdržljive konstrukcije, kompaktnog i snažnog motora, višealatne ekspanzivne platforme, niza pametnih softverskih algoritama i naprednog sustava za snimanje.

Patentirani hidrodinamički dizajn FIFISH ROV-a u obliku kapljice pruža minimalnu otpornost na oceanske struje, što rezultira smanjenom potrošnjom energije i povećanim prosječnim vremenom ronjenja do 5 sati. Osim fluidnog dizajna, kompaktna, a ipak robusna konstrukcija pruža potpuno zatvorenu i sveobuhvatnu zaštitu od korozije i čestica pijeska.

Q-Motor je samorazvijeni sustav indukcijskog motora s dvostrukom zatvorenom petljom koji postiže autonomnu kontrolu, jak otpor dubine s visokom stabilizacijom, kao i poboljšanu energetsku učinkovitost. Strogo testiran kako bi omogućio više od 800 sati pouzdane upotrebe i rada, sustav sa šest motora koristi inteligentne algoritme za aktivno prilagođavanje okruženju, pružajući vrlo stabilnu i glatku mobilnost za svoje ROV korisnike. U kombinaciji s laganim aluminijskim propelerima, Q-Motor postiže brzine do 4 čvora zajedno s osnovnim sigurnosnim mehanizmima za sprječavanje pregrijavanja, kratkih spojeva i strujnih preopterećenja.

QYSEA patentirano Q-IF sučelje omogućuje integraciju sa širokim rasponom dodataka koji su posebno razvijeni za ispunjavanje profesionalnih zahtjeva u operacijama na moru, zadacima uzgoja ribe, misijama zaštite i očuvanja i istraživanjima dubokog mora. Integracijski sustav postiže se preko priključka za dodatnu opremu na FIFISH ROV-u, koji otključava pristup za preko 60 dodatnih alata za inspekcije, mjerenja, dohvaćanja objekata, kvalitetna uzorkovanja, navigaciju i prilagodljivo pozicioniranje. Patentirani sustavi dodataka razvijeni su u korist FIFISH operatera, uključujući prijenosno napajanje kojim se postiže neograničena duljina ronjenja, uređaj za prijenos uživo za velike ekrane i višetimsku suradnju, daljinsko upravljanje na velike udaljenosti pomoću 5G mreža i mnogo više.

QYSEA primjenjuje sveobuhvatan i prilagodljiv podvodni komunikacijski sustav kroz umjetnu inteligenciju i analitiku velikog broja podataka. Od izbjegavanja sudara s objektima do zaključavanja položaja, QYSEA minijaturizirani i prilagodljivi sustav ima za cilj modernizirati podvodne operacije i intuitivno razumjeti zahtjeve operatera. QYSEA također ima za cilj iznijeti najbolje iz oba svijeta s tradicionalnim i modernim rješenjima, kombinirajući lasersko skaliranje i proširenu stvarnost (AR), pružajući optimalnu točnost za podvodna mjerenja objekata.

Na kraju, QYSEA pruža optimiziranu sliku kroz robustan sustav kamera i pametne vizualne algoritme. Opremljen jednim ili dvostrukim sustavom 4K UHD kamera, zajedno s lećom vidnog polja od 166° i ultra-svijetlim LED svjetlima do 12 000 lumena, detalji i boje okolnog podvodnog okruženja u potpunosti su realizirani i snimljeni. Osim toga, QYSEA sustav kamera niske latencije i samo-razvijajući AI algoritmi isporučuju živopisne slike u zamućenim okruženjima uz uklanjanje svih neželjenih izobličenja, što rezultira dosad najsposobnijim rješenjem za kamere među malim ROV-ovima.

Bitan partner u pomorskim operacijama manjeg opsega

Kombinacija kompaktne veličine, robusne građe, pametnih sustava, proširivih mogućnosti i fleksibilnog kretanja pruža optimalno rješenje za profesionalce koji rade u odobalnom (offshore) području. Uz složene i nepredvidive hidrološke uvjete koji okružuju radne platforme na moru, QYSEA autonomno rješenje ima za cilj minimizirati ljudske rizike tradicionalnih metoda ronjenja i povećati performanse rada na terenu kroz besprijekorno iskustvo rada s povratnim informacijama u stvarnom vremenu.

Noseće konstrukcije odobalnih (offshore) platformi mogu se često nadzirati i održavati jednostavnim i brzim postavljanjem FIFISH podvodnog robota. Ispitajte uvjete temeljnih nosača snopa, pontona i ploča u dvostrukoj 4K UHD jasnoći i pri LED svjetlosti do 12000 lumena. Mobilnost u svim smjerovima i snažan motor omogućuju kretanje u jakim strujama i sposobnost dosezanja dubine od 30 m za manje od 5 minuta. Korisnici mogu postići veće funkcionalnosti – bitne za njihove offshore operacije – dodavanjem brojnih inspekcijskih, navigacijskih i mjernih alata. Napredni sonar za snimanje pomaže operateru da učinkovito identificira objekte kratkog i dugog dometa u zamućenim uvjetima uz mogućnost dvostruke frekvencije. Koristeći Station Lock Module, operateri dobivaju prilagodljivi sustav koji omogućuje FIFISH da ostane u svom zaključanom položaju protiv struja i drugih podvodnih smetnji s neusporedivom točnošću i preciznošću. Robusne i snažne mogućnosti QYSEA malih ROV-ova omogućuju korisnicima da preuzmu zadatke koje obično obavljaju znatno veća vozila.

Veliki izbor profesionalnih aplikacija

FIFISH-ov robusni operativni sustav male veličine i specijalizirani alati pružaju operaterima brojne radne prednosti u pomorskoj industriji, uključujući akvakulturu, pomorstvo, podvodnu sigurnost, potragu i spašavanje, očuvanje mora i još mnogo toga.

FIFISH pruža stabilno rješenje za uzgajivače ribe za praćenje i procjenu ribljeg fonda. Osim smanjenja operativnih troškova i ljudskih rizika, operateri mogu koristiti specijalizirane alate – kao što je alat Mort Remover za uklanjanje elemenata koji predstavljaju opasnosti od širenja bolesti ili Net Patch Kit za brzo popravljanje oštećenih radnih područja, mreža i kaveza – kako bi povećali učinkovitost svojih operacija .

QYSEA patentirani podvodni sustav brzog pozicioniranja (U-QPS) pruža operaterima sveobuhvatno praćenje lokacije u stvarnom vremenu, trodimenzionalne snimke rute ronjenja, označavanje više točaka interesa (POI) i još mnogo toga. Uparen sa sustavom sonara za snimanje, QYSEA korisnicima pruža optimalno rješenje za napredne podvodne misije, od obrane i sigurnosti do potrage i spašavanja.

Stalna misija prema održivosti

 Od svog osnutka 2016., proizvodi i rješenja QYSEA tehnologije snažno su odjeknuli među profesionalcima, stručnjacima iz industrije i entuzijastima diljem pomorskog sektora. Osnovna misija QYSEA-e nastavlja poticati inovacije unutar pomorske industrije – izgrađene na temeljima vitalnog istraživanja i operativnih povratnih informacija – na načine koji najbolje služe svojim novim i dugogodišnjim korisnicima.

U tehnološkom svijetu koji se brzo mijenja, QYSEA ima za cilj redefinirati sposobnosti kompaktne oceanske robotike, dovodeći svijet u novu i uzbudljivu eru pomorskih operacija i nautičkih istraživanja.

Za sve detalje, upite i narudžbe Qysea Fifish podvodnih robota obratite se ovlaštenom distributeru za Adriatic regiju dive-IT d.o.o. (www.dive-it.hr ).

O dive-IT d.o.o.

Hrvatska tvrtka dive-IT d.o.o. uz pomoć najmodernijih podvodnih robota i mobilnih tehnologija za uporabu na otvorenome nudi profesionalne usluge i proizvode za podvodna snimanja, mjerenja, inspekcije, ekstrakcije i istraživanja u moru, jezerima i rijekama. U ponudi su četiri modela Qysea Fifish podvodnih robota – korisnički, profesionalni i dva industrijska te Scubajet podvodni skuteri i Ecoflow powerstationi što sve skupa čini ekosustav za eco-friendly proučavanje podvodnog svijeta, naime pogon svih uređaja je isključivo na struju, bez ikakvih zagađenja i utjecaja na okoliš. Namjenjen je roniocima ili onima koji vole podvodni svijet ali nemaju vještine ronjenja ili žele istraživati i snimati pod vodom više od ljudskih granica i mogućnosti. To je ujedno misija dive-IT d.o.o., da omogući svima na razne načine ugodno i duboko ronjenje i istraživanje morskih i slatkovodnih dubina. Posebno je atraktivna mogućnost ekstrakcije predmeta iz podmorja i dubina rijeka i jezera, uz mogućnost opsežnih potraga u jednom zaronu, te bez potrebe za angažmanom ronioca i dodatnog osoblja. Širok raspon primjena pod vodom obuhvaća znanstvena istraživanja i edukaciju (podvodna arheologija, marinska biologija i ekologija, geologija…), provjeru plovila i pristaništa, potrage i spašavanja, izvođenje profesionalnih inspekcija i složenih podvodnih operacija, podvodni uzgoj, video i fotografiju (snimanja u visokoj rezoluciji) i mnoge druge.