Shadow

PLOVILA PIRANHASCRAFT 

Odabir plovila nikad nije bila laka odluka. Po mnogima najvažnije je prije svega odrediti koja će mu namjena biti. Dugo godina osnovni materijal u brodogradnji bilo je drvo, zamijenila ga je vremenom stakloplastika a uvijek je bilo prisutno i željezo. Danas kada su zavladala novija tehnološka rješenja, za izradu plovila koriste se kevlar, karbon i aluminij. Upravo aluminij zauzima sve važnije mjesto u brodogradnji. On je dugo već u upotrebi u Australiji i Novom Zelandu, sve više se koristi u Americi pa i u Europi. Naravno ni Hrvatska nije izuzetak, pa tako sve više plovila od aluminija je prisutno na našem nautičkom tržištu.

Osim toga današnje legure aluminija koje se koriste za gradnju brodova koji plove u slanim vodama su skoro pa savršene naročito što se tiče održavanja. Jadransko more jedno je od najslanijih mora na svijetu pa je legura aluminija i njegova antikorozivna zaštita odlično prilagođena tome. Jedan od brodograditelja koji je nedavno predstavio brodice od aluminija je PIRANHASCRAFT. Ova tvrtka iz okolice Padove iz Italije ima 20 godišnje iskustvo izrade plovila baziranih na aluminiju bilo da se radi o gumenjaku s aluminijskim trupom kao što su plovila iz serije ALUMAR ili o plovilima koja su u cijelosti izrađena od aluminija kao što je serija WAVE čija je namjena pretežno za ribolov. Velika prednost u izradi plovila od aluminija je u mogućnosti personalizacije prema željama i potrebama kupaca. Zbog blizine proizvodnje plovila PIRANHASCRAFT, mogućnosti personalizacije većeg dijela interijera prema zahtjevu kupaca iz Hrvatske svakako je lakša. PIRANHASCRAFT je za početak na hrvatskom nautičkom tržištu predstavio dva plovila, gumenjak s aluminijskim trupom ALUMAR 6.70 i brodicu WAVE 600 izrađenu u cjelosti od aluminija.

Motonavis je prvenstveno Suzuki marine distributer za Hrvatsku, ali svakako vidimo naš interes u posebnim plovilima kao što je polietilenski Whaly, a sada u personaliziranim aluminijskim plovilima, prvenstveno onima za izvanbrodske motore.

Nakon obrade tržišta našli smo zajednički jezik s talijanskim proizvođačem PIRANHASCRAFT koji proizvodi više tipova plovila, između ostalih i puhane čamce (RIB) ALUMAR od 6.70 do 8.50 metara s aluminijskim trupom.

Mogućnost personalizacije većeg dijela interijera plovila prema zahtjevu kupca kao i blizina proizvodnje (Padova, Italija), svakako su bile odlučujuće kod izbora ovih plovila i dogovora za suradnju s tvrtkom Pirananshaft, gdje Motonavis postaje distributer i zastupnik za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, za proizvode PIRANHASCRAFT.

Nautika je i stil života, i svatko si želi prilagoditi plovilo svojim potrebama i idejama.

Video možete pogledati OVDJE

MODEL Alumar 6,7 metara
DUŽINA preko svega (m) 6,70
ŠIRINA preko svega (m) 2,90
MAKS. NOSIVOST (osoba) certifikat CE “C” kat. 14
MAKS. NOSIVOST (kg) 1.120
TEŽINA bez motora (kg) 1.150
MAKS. TEŽINA MOTORA (kg) 275
MAKSIMALNA SNAGA MOTORA ( kW / KS ) 186,3 / 250
TIP MOTORA ( kW / KS ) XL
SPECIFIČNOST Mogućnost personalizacije većeg dijela interijera plovila
prema zahtjevu kupca