Shadow

Glasovanje za plivačicu godine – idemo svi za Dinu

Sa splitskih Kašjuna na svjetski tron! To je među ostalim životni put plivačice Dine Levačić, kojoj nova godina nije mogla početi ljepše jer je nominirana za plivačicu godine u otvorenim vodama u svijetu! Riječ je o prestižnoj nagradi svjetske organizacije World open water swimming association za 2022. godinu u kojoj se biraju najbolji plivači i plivačice u otvorenim vodama. U konkurenciji za svjetsku nagradu su i njezine kolegice, kako ih je nazvala Dina – ledene sirene, olimpijske i svjetske prvakinje.

– Naći se u društvu olimpijskih, svjetskih prvakinja Ane Marcele Cunhe i Sharon van Rouwendaal, jedine žene koja je preplivala četverostruki La Manche Sarah Thomas, moje prijateljice ‘ledene sirene’ Barbare Hernandez i ostalih plivačica za mene znači samo ponos kakav još nisam doživjela. – kaže presretna Dina. I dan nakon nominacije dojmovi su još uvijek jaki: -Jutros se budim i još uvijek mi je pomalo nestvarna pomisao da sam nominirana za plivačicu godine na otvorenim vodama – kaže Dina.

Ova 26-godišnja plivačica preplivala je među ostalim i La Manche, trenira tijekom zime na splitskim Kašjunima gdje joj prošlih godina nije smetalo hladno more od svega desetak stupnjeva jer treba biti u formi za hladnija svjetska mora. Tamo je uz obitelj uvijek vjerno prati i grupa zimskih plivačica i plivača rekreativaca, od kojih ima glasove i za ovu svjetsku nagradu.

Za Dinu možete glasati OVDJE  –   (na prvoj stranici su nominirani muškarci, pritiskom na tipku Skip dolazite do kandidatkinja).

Dinin moto je ‘Izazov, cilj, zadovoljstvo’, a mi bi dodali i ponos, ponos Dalmacije i Hrvatske, jer Dina Levačić je i samom nominacijom već na svjetskom tronu.

Ojdana Koharević