Shadow

Prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji

Protekli vikend od petka 2. rujna do nedjelje 4. rujna u Duborvniku se održalo Otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Na prvenstvu je sudjelovalo 23 ronioca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni su se natjecali u dvije kategorije DSLR (digitalni refleksni ili bezzrcalni (mirrorless) fotoaparati) i KOMPAKT (digitalni kompaktni fotoaparati ili akcijske kamere). bile su zadane tri teme: fotografija podvodnog ambijenta s modelom ili bez njega, fotografija ribe i makro fotografija.
Natjecanje su otvorili predsjednik Hrvatska zajednica tehničke kulture Damir Tomić, predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Kamilo Čuljak i tajnik Ronilačkog kluba Dubrovnik Vlaho Radonić.
Najbolja fotografija cijelog natjecanja je bila fotografija podvodnog ambijenta od Damira Zuruba iz Ronilačkog kluba Roniti se mora. On je ujedno osvojio i ukupno prvo mjesto u kategoriji DSLR fotoaparata, a njegov klub prvo mjesto ekipno.
Najboljim ekipama i pojedincima nagrade je uručio predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Damir Tomić.
Natjecanje su organizirali Hrvatski Ronilački Savez kao pokrovitelj i Ronilački klub Dubrovnik kao organizator i domaćin, koje posebno veseli prvi nastupi dubrovačkih ronioca na prvenstvu.