Shadow

FIFISH V6 EXPERT

 Mini podvodni dron zapljusnuo je tržište svojim sve većim izborom profesionalnih dodataka

Pušten u prodaju krajem 2021., FIFISH V6 EXPERT je podvodni robot profesionalne klase i produktivnih rješenja. Opremljen potpuno novim višestrukim mogućnostima pričvršćivanja alata, V6 EXPERT je najnovija iteracija nagrađivane serije V6 QYSEA tvrtke za podvodnu robotiku.

 

Nadograđeni i ekspanzivni alat za podvodnu produktivnost

Poznata po svom osnovnom FIFISH V6 ROV-u koji je definitivno ostavio traga na sajmu potrošačke elektronike (CES) 2020., tvrtka QYSEA od tada bilježi sve veću potražnju za sposobnijim i kompaktnijim ROV-ovima. V6 EXPERT donosi nadograđenu konstrukciju i performanse u odnosu na svog prethodnika, povećanu zaštitu od korozije i pijeska, primjenjujući pritom svoj patentirani dizajn za postizanje podvodne mobilnosti od 360 stupnjeva.

FIFISH V6 EXPERT također vidi poboljšano iskustvo snimanja, uz 4K snimanje s niskom razinom šuma, par LED svjetala od 6000 lumena, kao i utor za SD karticu za jednostavan prijenos slika i filmova s ROV-a. Što se tiče poboljšane snage, V6 EXPERT postiže 90% kapaciteta unutar jednog sata i može raditi do 5 sati u jednom zaronu.

FIFISH V6 EXPERT sučelje otvara mogućnost integracije sa širokim rasponom alata na profesionalnoj razini koji se mogu nositi s brojnim industrijskim specifičnim scenarijima. Nudi širok raspon dodatne opreme, od dodatnih sustava kamera i AR/laserskih mjernih alata do modula robotske ruke i uzorkivača za kontrolu kvalitete, te još mnogo toga.

 

Potpuno novi i specijalizirani dodaci

Najava tvrtke QYSEA o novom rasponu profesionalnih dodatnih alata za FIFISH V6 EXPERT vidi povećanje u mogućnostima ROV-a koje će sigurno biti od velike koristi njegovim korisnicima. Profesionalci iz područja offshore energije, akvakulture, brodarstva i podmorske gradnje moći će poboljšati svoja podvodna operativna iskustva.

 

Alati za inspekciju

Novododane vodootporne konzole, koje uključuju računalo s IP53 ocjenom i daljinski upravljač s IP65 ocjenom, osiguravaju operaterima bezbrižnu kontrolu tijekom kišnog vremena ili prskanja uz obalu. Konzole su također opremljene monitorima visoke svjetline i četverostrukim zaslonom za optimizirani pregled i kontrolu pri korištenju više alata.

Dodatak podvodnog detektora metala daje strastvenim podvodnim istraživačima i profesionalnim operaterima mogućnost da učinkovito pronađu metalne dijelove skrivene unutar objekata i metalne predmete zakopane u dnu.

 

Alati za manipuliranje

V6 EXPERT povećava svoje mogućnosti u svijetu akvakulture dodatkom Mort Remover alata i Net Patch Kit alata. Mort Remover stezaljka posebno je dizajnirana za uzgajivače ribe za učinkovit transport bolesne ribe i štetnih elemenata daleko od njihova područja rada. Net Patch Kit donosi brzo rješenje za rješavanje rupa u mrežama i kavezima prije nego problemi postanu veći.

U raznim drugim operacijama na moru i zadacima održavanja brodova, novododana podvodna pila pružit će operaterima moćan alat za rezanje užadi, morskih algi i drugih vrsta stranih tvari koje je potrebne ukloniti u njihovom radu.

Uz stalno širenje dodatnih mogućnosti, FIFISH V6 EXPERT imat će dalekosežne primjene u cijeloj pomorskoj industriji. Ovi bitni, široki rasponi poslova protežu se od inspekcije ribljeg fonda, održavanja farmi riba i školjaka i uzorkovanja u svrhu kontrole kvalitete okolnog vodenog okoliša do rada na offshore vjetroelektranama, inspekcije podvodnih struktura, trupova brodova i infrastruktura brana.

Sposobniji nego ikad, FIFISH će operaterima u svijetu profesionalaca i rekreativaca pružiti visoko sposoban alat i produktivna rješenja koji omogućuju besprijekorno uranjanje u podvodni svijet.

O QYSEA tehnologiji

 Osnovan 2016. u srcu kineskog tehnološkog i proizvodnog središta, tvrtka QYSEA predana je pružanju izuzetne stručnosti u istraživanju i razvoju, proizvodnji i prodaji podvodnih robota. Kao tvrtka, razbili su brojne industrijske barijere za uspostavljanje vodeće tržišne pozicije sa svojim ROV tehnologijama, s ponosom skupljajući priznanje za svoje inovacije (CES, Future Maker, GIC) i funkcionalnosti (iF Design, Good Design).

 

O dive-IT d.o.o.

Hrvatska tvrtka dive-IT d.o.o. uz pomoć najmodernijih podvodnih robota i mobilnih tehnologija za uporabu na otvorenome nudi profesionalne usluge i proizvode za podvodna snimanja, mjerenja, inspekcije, ekstrakcije i istraživanja u moru, jezerima i rijekama. U ponudi su četiri modela Qysea Fifish podvodnih robota – korisnički, profesionalni i dva industrijska te Scubajet podvodni skuteri i Ecoflow powerstationi što sve skupa čini ekosustav za eco-friendly proučavanje podvodnog svijeta, naime pogon svih uređaja je isključivo na struju, bez ikakvih zagađenja i utjecaja na okoliš. Namjenjen je roniocima ili onima koji vole podvodni svijet ali nemaju vještine ronjenja ili žele istraživati i snimati pod vodom više od ljudskih granica i mogućnosti. To je ujedno misija dive-IT d.o.o., da omogući svima na razne načine ugodno i duboko ronjenje i istraživanje morskih i slatkovodnih dubina. Posebno je atraktivna mogućnost ekstrakcije predmeta iz podmorja i dubina rijeka i jezera, uz mogućnost opsežnih potraga u jednom zaronu, te bez potrebe za angažmanom ronioca i dodatnog osoblja. Širok raspon primjena pod vodom obuhvaća znanstvena istraživanja i edukaciju (podvodna arheologija, marinska biologija i ekologija, geologija…), provjeru plovila i pristaništa, potrage i spašavanja, izvođenje profesionalnih inspekcija i složenih podvodnih operacija, podvodni uzgoj, video i fotografiju (snimanja u visokoj rezoluciji) i mnoge druge.

Kontakt: info@dive-it.hr

www.dive-it.hr