Shadow

ŽELIŠ POSTATI ZAŠTITNIK PRIRODE?

Tim Destina Boat Excursions iz Vodica  pokrenuo je u lipnju 2022. ekološki projekt kojim planira veliku ekološku akciju čišćenja podmorja u rujnu

 “Što vas potiče da istražite, zavolite i poštujete najljepša, netaknuta i čista mjesta naše prirode i nenadmašnog arhipelaga? Ljepota je u očima promatrača prema čemu iz kojeg god kuta prilazili istraživanju i promatranju ljepota, jedno je sigurno. Prirodu uvijek i zauvijek možemo promatrati u duhu nenadmašnog poštovanja, iskrene nježnosti i divljenja.“

Upravo su ovo misli vodilje kojima je Destina bila potaknuta u inicijativi ekološkog projekta #DestinaNatureKeeper.

 

 Naslonjeni na društveno odgovorno poslovanje društvo Destina Boat Excursions iz Vodica je početkom ljeta pokrenulo edukativno-ekološki projekt čišćenja podmorja šibenskog arhipelaga, a svatko doprinosi koliko može i koliko vjeruje u boljitak planete i svih nas.

„Ljubav prema prirodi, život u skladu s njom i svjesnost nas samih ono su u što vjerujemo.“ – komentiraju iz Destina Boat Excursions.

Ciljevi projekta su osvještanje gostiju Vodica, žitelja, ali i posjetitelja Nacionalnih parkova i izletnika na brodu o važnosti očuvanja okoliša i šibenskog arhipelaga jer je utjecaj osobnog ponašanja svakog od nas neupitan.

Osim toga, društvo Destina Boat Excursions odgovorno promovira održivi turizam naslonjen na očuvanje prirode – bez plastike i otpada. Na izletima aktivnostima podržavaju prirodu kraja u kojemu plove. Neki od primjera su serviranje i konzumacija hrane iz staklenog i porculanskog posuđa. Prema tome, u potpunosti se izbjegavaju plastične slamke i vrećice. Umjesto salveta, koriste se ručno šivani platneni ubrusi koji su napravljeni od recikliranog materijala i obogaćeni hidrolatima proizvedenim od tradicionalnog dalmatinskog bilja. Također, upotrebljavaju biorazgradivi papir, a na brodovima se nalaze reciklažni punktovi na kojima se odvaja otpad.

Suradnici ovog projekta su Ronilački klub “Roniti se mora Šibenik” kao novonastali klub kojeg čine zaljubljenici u podmorje i ekologiju. Istinski su profesionalci u čišćenju podmorja i rado sudjeluju u ovakvim akcijama. Iza sebe broje preko 12 organiziranih eko akcija čišćenja podmorja, a redovito sudjeluju na akcijama čišćenja i priobalnih dijelova.

Promotivnu podršku dala je Turistička zajednica grada Vodica koja promotivno podržava projekt te Deeshpet agencija koja provedbeno vodi cijeli projekt.

„Želimo naglasiti kako bez potpore naših suradnika i naših prijatelja ovaj projekt ne bi imao ljepotu koju ima sada kada smo se svi zajedno udružili.“ – komentiraju iz društva Destina Boat Excursions.

Kako postati zaštitnik prirode?

  1. Fotografirati prirodu
  2. Objaviti  fotografije na Instagramu uz oznaku #DestinaNatureKeeper

Hvala vam što se dio zajednice zaštitnika prirode i doprinosite aktivnostima za čišću i ljepšu planetu.

 

Tekst: Deeshpet_Agencija za marketing i komunikacijske strategije

Fotografije: Destina Boat Excursions, Ronilački klub „Roniti se mora Šibenik“, Deespet_Agencija za marketing i komunikacijske strategije