Shadow

27. ekološka akcija Think green – Jarun 2022.

Ronilački klub „Roniti se mora“ ove će subote, 9. srpnja, čistiti zagrebačko jezero Jarun.

Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcije Think green kojom Klub s iznimnim entuzijazmom, volonterima i partnerima organizirano, već 11 godina, čisti morske i slatkovodne površine, provodeći edukaciju djece i svih zainteresiranih za očuvanje životinjskog i biljnog svijeta te okoliša u cijelosti.

Također, ekološki osviješteni ronioci, kroz prateći program, na mlađe generacije prenose znanja o ronjenju kao disciplini, opremi i važnosti odgovornog pristupa prema prirodi.

Ovoga će vikenda, nakon uspješnih akcija uz hrvatsku obalu i otoke, pod geslom i u sklopu akcije Think green zaroniti 27. put, a čišćenju najvećeg zagrebačkog jezera i pristupnih koridora pristupaju aktivno svake godine.

Cjelokupnu logističku podršku, kao i tijekom prethodnih akcija u drugim gradovima, osigurava CIOS grupa koja će propisno odvesti i zbrinuti sav prikupljeni otpad.

Nadolazećim se aktivnostima znatno pridonosi kvalitetnijoj ljetnoj sezoni koju će mnogi sugrađani upravo provesti u toj gradskoj oazi.

Očekuje se i ovoga puta dolazak volontera iz cijele Hrvatske, a Ronilački klub „Roniti se mora“ na sudjelovanje poziva i sve zainteresirane sugrađane, uz prijavu putem adrese elektroničke pošte ronitisemora@gmail.com.

Program održavanja ekološke akcije:

12:00 – 12:30    Registracija svih sudionika

12:40                Službeno otvorenje 27. ekološke akcije Think Green – Jarun 2022

12:50                Zajedničko fotografiranje svih sudionika & Izjave za medije

13:30 – 15:30    Čišćenje jezera i okolice jezera

18:30                Zatvaranje 27. ekološke akcije Think Green – Jarun 2022

 

Lokacija okupljanja: Zagreb, Jarun, kod regatne staze i mosta Univerzijade.

Kontakt odgovorne osobe: Damir Zurub – 095 1977 153