Shadow

SmartKat 460 katamaran

Bilo da tek ulazite u svijet jedrenja ili ste iskusni jedriličar, želite li jedriti sami ili sa obitelji SmartKat 460 katamaran sa trupom na napuhavanje je pravi izbor za Vas. Jednostavan je za uporabu i transport, a sastavlja se za samo 20 minuta. Težak je svega 47 kg i u transportu stane u dvije torbe. Dužinom trupa od 4,6 m i velikim trampolinom idealan je za dnevne izlete i zabavu.

Tubusi velikog promjera od 50 cm osiguravaju stabilnost katamarana i odlične maritivne sposobnosti kako na povjetarcu tako i na jakom vjetru. Sastavljanje SmartKat katamarana može obaviti samo jedna osoba za samo 20 minuta. : Revolucionarni sustav za zatezanje iznad vodene linije (jedinstven za katamarane na napuhavanje) postiže neusporedivu stabilnost za cijelo plovilo. Sve sile se apsorbiraju i balansiraju kroz kobilicu i jarbol, koji čine dva trokuta sa suprotnim silama. Time se sprječava savijanje plovila, čak i kada se vozi po jednom trupu.

Velika površina trampolina omogućava ukrcaj više osoba ukupne težine do 320 kg. SmartKat trampolin je poboljšan sa jedinstvenom “Stay Dry Technology” tehnologijom. Površina je prijatelj kože i pruža posadi savršeno držanje prilikom manevara, a istodobno voda prolazi kroz njega. Odabir naprednog materijala koji se brzo suši čini ga idealnim za sportove na vodi. Sadrži i dva integrirana džepa za pospremanje užadi i stvari za jednodnevne izlete, a tri trake za stopala pridržavaju jedriličara u potrazi za dodatnom brzinom.

Izbor materijala koji su korišteni govori u prilog da je riječ o pažljivo biranim komponentama koje daju dodatnu sigurnost prilikom jedrenja. Jedra su izrađena od Dracrona, upotrjebljeni su Dyneema konopi, metalni dijelovi za trampolin i jarbol izrađeni su od anodiziranog aluminija.  Trup je izrađen od dvoslojne PVC tkanine, toplinski zavarene, obložena DTEX-1100 materijalom i UV zaštitom za trajnost, a pojačani vrhovi su zaštita u slučaju sudara.

SmartKat katamarani ima kobilicu koja pružaju najbolje od jedrenja, naročito pri jedrenju u vjetar. Kormilo i kobilica postavljeni su i izrađeni na isti način. Lagano nagnuti i glatke površine za što bolju hidrodinamiku. Ovo je glavni doprinos iznimno visokoj stabilnosti SmartKat-a i njegove sposobnosti za precizne manevre. Zbog velikih sila koje su svojstvene u otežanim uvjetima, kormilo i kobilica izrađeni su od aluminija i ojačani s umetcima od nehrđajućeg čelika. Na donjem dijelu kormila i kobilice nalaze se robusni PVC poklopci za zaštitu od udara, a kormilo i kobilica imaju mehanizam za brzo oslobađanje koji se aktivira pri kontaktu s tlom kako bi spasio SmartKat od oštećenja.

Kao i svaka jedrilica i SmarKat ima jedra. I to dva. Glavno površine 6,2 m2 koje je pričvršćeno za jarbol sa džepovima, a na donjoj strani drži ga boom kao i na svakoj pravoj jedrilici koji mu daje plosnati profil za jakoga vjetra. Na prednjoj strani nalazi se Roll flok površine 4 m2 koji daje jedrilici dodatnu brzinu i stabilizira turbulenciju vjetra na glavnoj strani jedra.

SmartKat 460 katamaran pružit će vam vrhunsku zabavu kako početnicima tako i iskusnim jedriličarima. Ako ste početnik u jedrenju, imat ćete brod koji je iznimno plovan i stabilan u uvjetima laganog vjetra. Kada savladate vještinu jedrenja po laganom vjetru Smartkat upotrijebite za jedrenje u ekstremnim uvjetima. Iskusni jedriličari mogu jedriti na jednom trupu ili pomaknuti granice i jedriti s trapezom. Idite na jedrenje i osjetite kako je to kada vjetar puše snagom 5! Snaga vjetra 1-2 pogodna je za izvrsno jedrenje, a 3-4 za iskusne jedriličare. Vjetar snage 5-6 zahtjeva profesionalce. Vrlo je jednostavan za sve jedriličare.

 

Tehnički podaci

UČINKOVITOST  
Maksimalna brzina vjetra 6 Bofora (jedinstvena u segmentu)
Preporučena brzina vjetra 1-2 početnici

3-4 iskusni

5-6 profesionalnci

Maksimalna brzina do 33 km/h
Nosivost 1-4 osobe, 320kg

 

PAKIRANJE  
Broj torbi 2
Dimenzije torbi 180x30x30cm
Upotrebljivost u transportu pogodno za let avionom

jedna torba je lakša od 25kg

 

DIMENZIJE KATAMARANA  
Dužina 4,6 m
Visina 6,0 m
Širina 2,2 m
Težina 47 kg (bez torbi)
Dužina kormila 80 cm maksimalno
Gaz 5 cm sa jednom osobom

 

TRUP  
Dužina 4,6 m
Promjer 50 cm
Volumen 2 x 700 l
Pritisak 0,35 bar
Materijal DTEX 1100

 

OKVIR  
Trampolin 1,90 x 1,45 cm
Materijal Aluminij 6061 TS

 

OPREMA  
Kobilica 85 cm
Materijal kobilice aluminij sa PVC zaštitnim kapicama
Materijal jedra prednategnuti Dracon
Materijal kormila aluminij s izmjenjivim PVC zaštitnim kapicama
Materijal  kablova nehrđajući čelik 304 7x 19

 

JEDRA  
Površina jedara 10,2 m2 (glavno jedro i flok)
Glavno jedro 6,2 m m2
Flok 4,0 m m2

 

 

Više informacija na https://napuhanci.pepa.hr/