Shadow

Očitovanje i ostavka Dražena Đurića

Poštovani,

Ja, Dražen Đurić obraćam Vam se zbog više iznesenih neistina od strane g. Ivana  Drviša te ga molim da nas upozna s idućim činjenicama:

1) Molim g.Drviša kao cijenjenog sportskog stručnjaka da nam na najjednostavniji  način objasni zašto g. Goran Čolak nije nastupao već duže vrijeme na domaćim i  međunarodnim natjecanjima?

2) Molim g.Drviša kao cijenjenog sportskog stručnjaka da nam objasni o kojem se  točno sporu s CMAS-om radi. Vjerujem da bi to moglo interesirati Hrvatsku  javnost, sve sportaše i trenere.

Nadalje, vezano za iznesene neistine u pismu koje ste uputili moram Vas upoznati s  odlukom HRS-a kako je jedan od uvjeta za nastup na velikim međunarodnim  natjecanjima i obvezan nastup na državnom prvenstvu. Iz Vašeg dopisa može se  zaključiti kako tražite od mene kao predsjednik stručne komisije HRS-a da kršim  odluku institucije kako bi se pogodovalo određenim sportašima?

Što se tiče mog sina i neistine koje ste iznijeli vezano za njega i njegov odlazak na  nadolazeće svjetsko prvenstvo moram vas informirati o idućim činjenicama.

1) Jakov Đurić je nastupio na državnom prvenstvu sa zaliječenom ozljedom ramena  (za što posjedujemo medicinsku dokumentaciju) a kako sam već istaknuo to je  preduvjet za odlazak na svjetsko prvenstvo po odluci HRS-a.

2) Jakov Đurić po broju skupljenih bodova u tom trenutku ima A normu propisanu od  strane HRS-a koja mu je dala status Hrvatskog reprezentativca(tablicu o ostvarenim  normama je vodio g. Filip Strikinac).

3) G. Rajković je kao izbornik poslao svim udrugama obavijest da će na SP u plivanju  perajama na trošak saveza putovati Dora Bassi i Filip Strikinac, dok ostali sportaši s  A normom mogu biti u sastavu reprezentacije pod uvjetom da troškove njihova  odlaska pokriju klubovi. Vezano za isto informiram Vas kako je ova procedura u  potpunosti ispoštivana te iz tog razloga ne vidim kako je meni i klubu g.Rajković  pogodovao.

S obzirom na to da o ovome imate pisani trag ne znam odakle Vam hrabrost za  iznošenje laži da će moj sin otputovati na trošak saveza, i da zbog njega na SP u  ronjenju na dah neće nastupati g.Čolak.

Što se tiče moje stručnosti; ja sam za bliske suradnike u športskoj komisiji imao  g.Sandra Kruca (ronjenje na dah) člana međunarodne sportske komisije CMAS-a, te  smatram da sam se zajedno s njim borio za što bolje uvjete za sportaše. Jednako  tako gospođa Saša Miloš je bila zadužena za podvodnu orijentaciju i uvelike mi  pomagala svojim iskustvom i savjetima o plivanju perajama (inače koliko sam  upoznat iz e-maila gđa Saša Miloš nije otišla kako navodite iz moralnih razloga već je  navela razlog promjena radnog mjesta).

Što se tiče novaca i raznih nagrada ja odgovorno tvrdim da nisam dobio NIŠTA već  da sve što radim u savezu radim VOLONTERSKI što se za Vas ne bi moglo reći.

Gospodine Drviš, objavite javno podatak koliko ste Vi u zadnjih desetak godina dobili  raznih honorara, nagrada i plaća; poglavito u HRS-u u kojem ste radili dugi niz  godina kao trener i te na koji način su Vam honorari isplaćeni.

Moja namjera nije reći da vi to niste zaslužili ali kad već spominjete mene ja imam  svoju mirovinu koju sam svojim radom zaslužio i od koje živim.

Mišljenja sam da bi Vi i Vama slični koji stalno stvaraju negativnu klimu oko ronjenja i  ronilačkih sportova s tim konačno trebali prestati i posvetiti se sportu. Nikad mi nije  bilo jasno zašto u prvi plan gurate sportaše kada se borite za svoje osobne interese.

Zašto nekima još nisu isplaćene nagrade za njihove sportske rezultate nisam  upoznat. Mislim da bi za to prikladnija adresa bila ministarstvo koje je zaduženo za  isplatu nagrada.

Iza svake napisane riječi apsolutno stojim i voljan sam se sučeliti s vama pred  novinarima i pred tv kamerama bilo kada i bilo gdje.

Na kraju zbog svih iznesenih laži o mom sinu i meni tražim da se javno ispričate i tako umanjite već počinjenu štetu.

Ovim putem želim sve obavijesti da zbog ovakve loše atmosfere koji stvara g.Drviš  podnosim ostavku na mjesto predsjednika športske komisije te kako mom  nasljedniku želim svako dobro.

Srdačan pozdrav!

Dražen Đurić

U Zagrebu, 13.lipnja.2022.