Shadow

Započelo je AIDA natjecanje na imotskim jezerima

Spuštanjem i ronjenjem u Crvenom jezeru započelo je natjecanje AIDA 2 lakes competition. Bodovati će se nastupi u Crvenom jezeru (dubina) i Modrom jezeru (statika). Natjecanje u ronjenju na dah u jezerima Imotskog pokušaj je AIDA Hrvatske da popularizira ronjenje na dah na novim, kreativnijim i atraktivnijim lokacijama te se približi gradovima izvan obale Jadrana. Logičan izbor je Imotski sa svojim fantastičnim Crvenim i Modrim jezerom. Premijernom natjecanju u imotskim jezerima odazvali su se ronioci na dah iz čak šest država – Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Srbije, Austrije i SAD-a.

Sam program i broj natjecatelja je nešto smanjen od prvotno zamišljenog zbog iznimno niskog vodostaja koji prilično komplicira spuštanje natjecatelja, snimatelja i opreme. Osim organizatora i snimatelja, do površine vode spustila se i snimateljska ekipa te idućih dana očekujemo spektakularne fotografije i video zapise.

Osim samog natjecanja, sportaši će uživati u prirodnim ljepotama i aktivnostima regije te biti najbolji mogući ambasadori sporta i destinacije.

Ovakav događaj ne bi bio moguć bez podrške TZ Imota, Gorgonija.com portala, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Natjecanje se nastavlja sutra ujutro u Modrom jezeru!