Shadow

AIDA natjecanje na Modrom i Crvenom jezeru

Modro i Crveno jezero će 28. i 29. svibnja ponovo biti lokacije zanimljivih ronilačkih natjecanja.

Natjecanje u ronjenju na dah u jezerima Imotskog pokušaj je AIDA Hrvatske da popularizira ronjenje na dah na novim, kreativnijim i atraktivnijim lokacijama te približi gradovima izvan obale Jadrana. Logičan izbor je Imotski sa svojim fantastičnim Crvenim i Modrim jezerom  gdje se planiraju nastupi u dvije discipline, zarona u dubinu i zarona na vrijeme. Za sada su nastupe potvrdili istaknuta imena iz ronilačkog svijeta i to iz Italije, Kanade, Kine, Turske, SAD-a, Kolumbije, Paname, Poljske, Egipta i drugih. Ove godine premijerno izdanje biti će generalna proba te ukoliko sve prođe dobro planira se napraviti tradicionalno okupljanje ronilaca koji će imati priliku ostvariti iznimno duboke rezultate jer je Crveno jezero jedno od naših dubljih jezera u kojima je vodostaj nekada i  preko 300 metara dubine.

Ronilačka natjecanja organiziraju se u zaronima „uz konop“ različitim tehnikama, a na ovom natjecanju očekujemo i zarone preko 100 metara. Osim samog natjecanja, sportaši će uživati u prirodnim ljepotama i aktivnostima regije te biti najbolji mogući ambasadori sporta i destinacije.

Uz AIDA-u Hrvatska koja već desetak godina radi na popularizaciji sportskog ronjenja na dah u Hrvatskoj i svijetu događaj ovakve ekskluzive i atraktivnosti ne bi bio moguć bez podrške TZ Imota, Gorgonija.com portala, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gorske službe spašavanja. Na događaju će biti prisutna i većina hrvatske ronilačke reprezentacije koja se već idući mjesec sprema za svjetsko prvenstvo u Bugarskoj, a onda i dubinsko prvenstvo u Hondurasu.

Uskoro više informacija!

Foto: Boško Ćosić