Shadow

RONILAČKA EKOLOŠKA AKCIJA SPLIT – POLJUD 2022.

Obilježavajući 50. obljetnicu od utemeljenja, klub podvodnih aktivnosti ‘Delfin’ iz Splita i novoutemeljeni klub podvodnih aktivnosti ‘Iglun’ iz Jesenica inicijatori su i organizatori   ronilačke ekološke akcije ‘Split-Poljud 2022.’

Ekološka akcija provesti će se na cjelokupnom akvatoriju uvale Poljud, od sportske lučice SNRD Poljud, HVK Mornar, SRD Orada, SNRD Mornar, PVD Mornar,  SRU Marjan i HVK Gusar koji su ujedno suorganizatori manifestacije, u subotu 26.ožujka 2022. ( alternativno zbog grubog vremena 2.travnja ) u vremenu od 10 do 13 sati.

Akvatorij ekološke akcije je poznati podmorski arheološki lokalitet Poljud – Spinut antičke luke Asphalatosa  od vremena prije Krista s drvenim pilonima i kamenim blokovima, ostacima antičke obale te brojnim amforama.

Istraživanja podvodnih arheologa i konzervatora navedenog nalaza provode se od 1975.godine u organizaciji Hrvatskog arheološkog muzeja, Hrvatskog pomorskog muzeja,  Hrvatskog restauratorskog zavoda te najnovija istraživanja muzeja Hrvatskih arheoloških spomenika i umjetničke akademije u Splitu.

Za otkriće nalaza i najneposredniju zaštitu zahvaljujemo roniocima amaterima Podvodno istraživačkog kluba Mornar

Pozivamo vas da aktivno doprinesemo očuvanju mora i podmorja našeg Jadrana te uveličate obilježavanje 50. obljetnice KPA ‘Delfin’ i utemeljenje KPA ‘Iglun’

Upiti i informacije direktno na priložene brojeve i mail.

Prijave sa popisom i brojem učesnika proslijediti na mail do 20.ožujka.

 

Predsjednik-Ivan Bronzović            Predsjednik-Teo Baučić

(kpa.delfin.st@gmail.com)               (kpaiglun@gmail.com)

0996314048                                     0989281510