Shadow

Podvodna izložba CROATIA 50/50

U plavetnilu bazena  u Vodenom parku Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama od 21.12.2021. svi posjetitelji s kupljenom ulaznicom moći će zaroniti i razgledati podvodne fotografije iz projekta “CROATIA 50/50” autora Marjana Radovića koje će biti instalirane u ronilačkom bazenu, tako da će svi posjetitelji izložbe morati zaroniti kako bi razgledali fotografije.

 Za razgledavanje izložbe bit će potrebna maska za ronjenje ili profesionalna ronilačka oprema i instruktori za koju se pobrinuo klub podvodnih aktivnosti Zaron u Vodenom parku Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama. Ujedno, dio fotografija se može razgledati na ulazu u bazen, a glavni dio ovog postava nalazi se u ronilačkom bazenu.

Autor projekta i fotografija Marjan Radović, 15 godina fotografira ljepote hrvatskog podmorja i podvodnom kamerom bilježi ljepote Hrvatske, većini ljudi iz nedostupne perspektive, kroz sva godišnja doba, zabilježivši fenomenalne prizore kojih često nismo niti svjesni. Rezultat ovog zahtjevnog projekta je CROATIA 50/50, koji kroz jednu fotografiju prikazuje dva svijeta.

Onaj ispod i iznad mora. Marjan Radović iza sebe ima 150-njak samostalnih  izložbi, njegove fotografije nagrađivane su i objavljivane u cijelom svijetu. Finalist brojnih svjetskih prvenstava u action i podvodnoj fotografiji.

Službeni je fotograf Red Bull-a, te ambasador proizvođača ronilačke opreme Mares i Nikon ambasador.