Shadow

UPA Rostrum i akcija “Čist Božić i bistra Nova godina”

Ususret blagdanima u subotu 18.12.2021, na naše veliko zadovoljstvo, ponovno najavljujemo božićnu akciju čišćenja podmorja.

Ekološka božićna akcija koja je tradicija Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum Split još od njegovog osnutka 2016. godine održavat će se od platoa ispred kluba Zenta sve do Katalinić briga.

Razlog novoj lokaciji su uspješno provedene prethodne božićne na gradskim kupalištima, gdje je samo na kupalištu Žnjan izvađeno preko 450m3 otpada i 2000 automobilskih guma, te se sada novim lokacijama mogu posvetiti jednaka pažnja i predanost.

Ove godine uz partnera Ekološko Društvo Picigin Bačvice, te potporu Turističke zajednice grada Splita, kultnog caffe bara Žbirac,  puba PlanB,  restorana Šug i bistroa Ćiba, okupit će se 70-ak ronioca iz ronilačkih klubova diljem Hrvatske i regije uz brojne volontere da s nama upriliče ove blagdane još jednom “čistkom” pod nazivom “Čist Božić i bistra Nova godina!”.

Planira se ponovno formirati jelka od prikupljenog otpada kako bi se ukazalo na nužnost provođenja ovakvih akcija u našem podmorju, te senzibiliziralo građane o važnosti očuvanja okoliša. Veselimo se subotnjem druženju, te svim gostima akcije koji će se okupiti na gradskoj plaži Bačvice s početkom u 10:00 sati, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Srdačan pozdrav,

UPA ROSTRUM