Shadow

Gorgonija.com sudjelovala u postavljanju podvodne kamere u Podgori

Podgora je nakon šibenske Martinske druga lokacija na Jadranu sa instalacijom podvodne kamere koja u realnom vremenu sliku iz podmorja prenosi uživo na You Tube kanal Croatia Live panorama view.  Rezultat je to projekta  kojeg je financirala Splitsko-dalmatinska županija u suradnji sa TZ i općinom Podgora koje su osigurale lokaciju i infrastrukturu te Udruge Šibenik Meteo i specijaliziranog portala za ronjenje i ribolov Gorgonija.com.

Kamera je potopljena na dubini od 8m na vanjskoj strani lukobrana koja je sudeći prema prvim kadrovima bogata sa ribom. Osim kamere instalacija koja se sastoji od gotovo 100m kabela opremljena je i sa reflektorom koji će osvijetliti podmorje u večernjem terminu od 17h do ponoći.

Osim na You Tubu slika će se prenositi i na druge partnerske stranice te također biti ustupljena i Zavodu za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković koji će snimke koristiti u znanstvene svrhe pa osim promocijskog-edukacijskog dijela projekt će služiti i u pogledu zaštite Jadrana i bolje spoznaje života njegovog podmorja.

Obzirom da je prva podvodna kamera na Martinskoj od svog početka u ljeto 2018 godine do danas snimila veliki broj različitih ribljih vrsta među njima i one ugrožene i zakonom zaštićene vjerujemo da će i ova lokacija obilovati zanimljivim kadrovima i slikama koje ćemo uskoro snimiti i na radost sa vama ih podijeliti.

Live stream podmorja Podgore možete pratiti OVDJE

 

 

Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije