Shadow

Hrvatska opet ima novi naslov svjetskih prvaka u podvodnoj fotografiji

U proteklih 36 godina CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) organizira Svjetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji.

Održavajući se svake dvije godine, ovo natjecanje okuplja fotografe i videografe iz cijelog svijeta kako bi se natjecali za naslov svjetskog prvaka.

Ove godine od 04. do 10. listopada svjetsko prvenstvo održavalo se na portugalskom otočju Madeira – Porto Santo, a svi natjecatelji su bili smješteni u hotelu Villa Baleira koji je bio baza svih događanja. Na svjetskom prvenstvu sudjelovalo je 97 natjecatelja iz 21 zemlje s 10 timova, a u kategoriji video natjecali su se natjecatelji iz 8 zemalja.

Hrvatsku reprezentaciju na ovom svjetskom prvenstvu predstavljali su Damir Zurub (fotograf i kapetan reprezentacije), Marino Brzac (fotograf) te asistenti Katarina Marija Mihaljinec i Sandra Sertić koji su svi članovi ronilačkog kluba Roniti se mora iz Zagreba.

Hrvatski reprezentativac i dvostruki svjetski prvak Damir Zurub s asistenticom Katarinom Marijom Mihaljinec osvojio je opet novi naslov svjetskog prvaka i to u kategoriji Close up s temom, a u istoj kategoriji je naš Marino Brzac sa asistenticom Sandrom Sertić osvojio treće mjesto. Naši reprezentativci su predavali fotografije u 4 kategorije i u svim kategorijama su bili u TOP 15 najboljih fotografija svjetskog prvenstva.

Ronilo se na četiri lokacije u zaštićenom morskom rezervatu Ilhéu de Cima koje su bogate morskom faunom.

U ukupnom poretku svjetskih reprezentacija Španjolska je na kraju timski osvojila prvo mjesto. Hrvatska reprezentacija u podvodnoj fotografiji (Zurub/Mihaljinec/Brzac/Sertić) je još jednom pokazala da je zadnjih godina u samom vrhu svjetske scene u podvodnoj fotografiji, a novi naslov je to samo i potvrdio.