Shadow

Ekipa iz Arbuna ponovo je prvak Hrvatske

Ekipa Kluba za športski ribolov na moru „Arbun“ iz Supetra, u sastavu Siniša Mažar (kapetan), Marij Motušić, Miro Vušković i Ante Gospodnetić osvojila je naslov prvaka Hrvatske u lovu na veliku ribu (big game fishing) na netom završenom 6. Državnom prvenstvu.

Prvenstvo je održano od 29.09. – 03.10 u Funtani u organizaciji SRK „4Tuna“ iz Pule, a na prvenstvu je sudjelovalo ukupno sedam ekipa, po dvije iz Supetra i Kaštel Gomilice te po jedna iz Zagreba, Pomera i Omišlja.

 Lovilo se dva dana, u zoni od Brijuna na jugu do Červara na sjeveru tehnikom „drift“ i na principu „ulovi i pusti“. Drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske osvojila je ekipa „El Diablo“ iz RSK „Giričić“ iz Kaštel Gomilice dok je broncu osvojila ekipa „Team Sempio“ iz KŠR „Puč“ iz Pomera.

Ovom je pobjedom ekipa supetarskog „Arbuna“ obranila naslov prvaka Hrvatske u ovoj kraljevskoj disciplini športskog ribolova na moru osvojen 2019.g. te je kao CRO A izborila pravo nastupa na 30. Svjetskom prvenstvu u lovu na veliku ribu koje će se održati dogodine u Veneciji.

Na nedavno održanom 29. Svjetskom prvenstvu u lovu na veliku ribu u Pesaru (Italija) Supetrani su bili 4. a zajedno s ekipom „Corto“ (RSK „Giričić“ iz Kaštel Gomilice) koji su bili 3., osvojili su odlično 2. mjesto u poretku nacija, odmah iza Talijana a ispred Španjolaca.