Shadow

Eko akcija “Blace 2021”

U subotu, 03.07.2021. održana je Eko akcija udruge “Blace 2021”.

Ovaj projekt održan je pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske.

U jutarnjim satima ove sunčane subote u konobi Mali Ante okupili su se članovi ronilačkih udruga:

ERK “Periska” Ploče

ŠREK “Vidra” Ljubuski

HRK “Neum” Neum

Udruga “Malo More” Komarna

REK HVIDRA Split

RK CRVENO JEZERO Imotski

CPA PULA Pula

SREK “Deta 5” Metkovic

ERK Wlay Zagvozd

U 10.30 je započela akcija u blaćanskim uvalama i opet je, na našu žalost, izvučena velika količina otpada. Automobilske gume, plastika, odbačeni ribarski i građevinski materijal, pa čak i ostaci jedne pedaline.

Ova eko akcija je tradicionalna, održava se redovito od 2016. godine i sretni smo što nam se redovito pridruže članovi udruga koje, osim ljubavi prema ronjenju, imaju zajedničku zelju očuvanja Jadranskog mora za nas i za generacije koje dolaze.

Zahvaljujemo svima koji su nam se pridružili- ronilačkim udrugama, dobrovoljcima na barkama, te onima koji su na bilo koji način pomogli da se ova eko akcija održi i prođe u najboljem redu.

Osobita zahvala ide konobi Mali Ante, te našim ćlanovima koji su odradili lavovski dio posla- Draženu Ivankoviću, Ivici Sršenu, Mariju Sršenu i Stanku Musi.

Za čisto more!

Tekst i foto: https://www.facebook.com/erkleutblace

Ovaj projekt je izrađen uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sadržaj ove objave je u isključivoj odgovornosti Ekološko roniteljskog kluba Leut i ni pod kojim uvjetima se ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.