Shadow

Poziv na radionicu

Pozivamo Vas na radionicu o Valorizaciji podvodne kulturne baštine u kontekstu razvoja ronilačkog turizma koja će se održati na Pomorskom fakultetu u Splitu, amfiteatar A1.2, 6. srpnja 2021., utorak, u 11 sati.

Molimo da svoj dolazak potvrdite najkasnije do 3.7.2021., subota putem poveznice.

Radionica se održava u sklopu projekta WRECKS4ALL – Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude, INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.

CILJ radionice je analiza turističke valorizacije podvodne kulturne baštine u kontekstu ronilačkog turizma: nedostaci i nefunkcionalnosti, pozitivni aspekti i modeli te unapređenje postojećih mehanizama.

REZULTATI radionice: Sukladno vašem iskazanom mišljenju i potrebama, dat će se preporuke za izradu akcijskog plana upravljanja podvodnom kulturnom baštinom u kontekstu ronilačkog turizma. Izrada plana upravljanja je najvažniji krajnji rezultat projekta WRECKS4ALL koji će doprinijeti održivom razvoju lokalnih zajednica i prekograničnoj razmjeni iskustava i dobrih praksi.

PROGRAM RADIONICE:

11.00 – 11.05 Pozdravljanje i predstavljanje sudionika radionice

11.05 – 11.25 Predstavljanje projekta i projektnih ciljeva te prikaz modela dobre prakse upravljanja podvodnom kulturnom baštinom u kontekstu ronilačkog turizma

11.25 – 12.00 Rasprava sudionika radionice: Analiza sistema zaštite i turističke valorizacije podvodne kulturne baštine u kontekstu ronilačkog turizma: nedostaci i nefunkcionalnosti, pozitivni aspekti i modeli te unapređenje postojećih mehanizama

12.00 – 12.30 Pauza uz osvježenje i druženje sudionika

12.30 – 13.00 Prijedlozi preporuka sudionika radionice za izradu akcijskog plana upravljanja podvodnom kulturnom baštinom u kontekstu ronilačkog turizma

13.00 – 13.30 Zaključna razmatranja i diskusija

Voditeljica radionice: J. Tea Katunarić Kirjakov, podvodna arheologinja

Napomena: U skladu s epidemiološkim mjerama na radionici može prisustvovati 27 sudionika pa će sudjelovanje sudionika biti potvrđeno po prioritetu redoslijeda prijave. Za sve koji nisu u mogućnosti prisustvovati radionici, a žele dati svoj doprinos, organizirati će se virtualni ili individualni sastanak pa Vas molimo da u prijavi to označite. Zahvaljujemo na razumijevanju!

Foto: D. Frka