Shadow

Jadranska priča – edukativan personaliziran hrvatski memory o najvažnijim organizmima Jadranskog  mora

Iza brenda Riblja priča stoje Marina i Filip, dva agronoma i zaljubljenika u more i ribu.
Već 3 i pol godine vode blog Riblja priča s ciljem promocije konzumacije ribe i ostalih morskih plodova.

Kada su postali roditelji, odlučili su ići u smjeru izrade edukativnih proizvoda i to za one najmlađe. Tako je nastao memory JADRANSKA PRIČA, koji obuhvaća 24 kartice, odnosno 12 parova s najznačajnijim organizmima našeg Jadranskog mora. Tu ćete pronaći ražu, morskog ježa, oradu, lignju itd. Riječ je o potpuno hrvatskom proizvodu. Za ilustracije koje su trebale biti što sličnije onima u stvarnom morskom svijetu, a ujedno primamljive djeci, pobrinuli su se sjajni i talentirani hrvatski ilustratori Tena Letica i Ivan Dilberović, dok fotografije izrađuje Sanja Mijac, vlasnica DOMA studio. Jadranska priča nije samo običan memory s karticama, već sadržava i edukativnu brošuru, u kojoj se nalazi opis svakog morskog organizma. Posebnu čar svemu daje personalizirana kartica na kojoj se nalazi ime djeteta kojemu je memory namijenjen.

Memory je namijenjen djeci od 3 godine nadalje, ali rastom djeteta ovaj memory poprima i novu dimenziju. Tako se na početku može koristiti samo za slikovno pamćenje. Kasnije djeca počinju povezivati parove, što je odlično za pamćenje i koncentraciju, ali i uče nazive jadranskih organizama i kako oni izgledaju. Tako primjerice kada se djeca susretnu u moru s morskom zvijezdom ili morskim ježom, sami će ih prepoznati. U dobi od 6-7 godina mogu već učiti iz brošure da primjerice lignja ima 4 srca ili da sipa ima krv modre boje. Osim toga, prilikom konzumacije ribe možete djeci objasniti da jedu srdelu, koja pripada u skupinu plavih riba, pokazati im u brošuri srdelu i naučiti ih da je to naša mala morska kraljica, koja je generacijama hranila naš narod.

Marina i Filip imaju brojne kratkoročne i dugoročne planove razvoja Riblje priče pa tako uskoro izlazi nova edukativna igra s istim morskim organizmima (nastavak Jadranske priče u formi puzzli i proširene brošure).

 

Za sve informacije o ovoj edukativnoj igri, kao i narudžbe zapratite instagram profil i facebook stranicu Riblja priča. Tamo ćete naći novosti iz morskog svijeta i novosti o memoryu. Uskoro stiže i web stranica!

Autori: Marina & Filip, Riblja priča