Shadow

THINK GREEN – VIS 2021

Nakon niza prethodno uspješno održanih ekoloških akcija, članovi Ronilačkog kluba Roniti se mora – Zagreb uz pomoć UPA Rostrum – Split i RK Roniti se mora – Šibenik još će jednom podići svoju zastavu Think Green, od 19.-21. lipnja na otoku Visu u gradu Visu i počistiti gradsku rivu, luku i plažu.

60 ronioca volontera u partnerstvu sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, C.I.O.S. Grupa, National Geographic Hrvatska, Veleposlanstvom Velike Britanije Zagreb, Gradom Visom, Mares, Garmin, Jamnica, Pivovara Medvedgrad, Klara, Sixt, TZ Vis, Geopark Viški Arhipelag, Hotel Issa, DC Nautica Vis, Gradina Vis, Hvidra Vis, Morski.hr te Scubalife prionut će vrijedno na čišćenje podmorja na sada već svoju 22. volontersku ronilačku ekološku akciju Think Green – Vis.

Ronilački klub Roniti se mora već deset godina organizira akcije Think Green u okviru kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluje se i edukativno te se podiže ekološka svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša.

Kao dugogodišnji partner projekta Think Green, C.I.O.S. Grupacija pruža cjelovitu logističku podršku te osigurava propisanu obradu svih vrsta otpada sakupljenih tijekom ekoloških akcija. Na ovoj trodnevnoj Think Green ekološkoj akciji planira se ukloniti gotovo 10 tona otpada.

Program održavanja 22. ekološke akcije „Think Green – Vis 2021“:

 

  1. 06. subota – službeno otvorenje 22. ekološke akcije Think Green u 10:30h

– službeno fotografiranje

– podjela zahvalnica svim sudionicima

– prvi zaron od 11 – 12:30h

– drugi zaron 16:30 – 18h

– otvorenje izložbe podvodnih fotografija

20.06. nedjelja      – prvi zaron od 10 – 11:30h

– edukativna radionica za djecu i odrasle o ekologiji mora

– drugi zaron 15:30 – 17h

21.06. ponedjeljak – prvi zaron od 10 – 11:30h

– drugi zaron 15:30 – 17h

Pozivamo i sve zainteresirane i zaljubljenike u ekologiju koji se nađu na području otoka Visa da se priključe i pomognu u ovoj velikoj trodnevnoj akciji.

 

Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Vaš Think Green tim

RK Roniti se mora