Shadow

Eko tjedan

Unatrag godinu dana članovi ERK „Leut“ su započeli svoj projekt pod imenom „Eko tjedan“. Ideja projekta je bila okupiti  ronioce iz cijele Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine, te u periodu od tjedan dana uraditi eko akcije na hrvatskim otocima.

Projekt je napisan, realizacija započeta, a onda se na našu veliku žalost u sve uplela pandemija korona virusom. Realizacija je privremeno zaustavljena.

Sada, nakon godinu dana, napokon krećemo iako u malo drugačijem izdanju. Akcija je maksimalno prilagođena epidemiološkim odredbama Kriznog stožera RH, te Civilne zaštite. Iako je bio veliki broj zainteresiranih za sudjelovanje, broj se morao prilagoditi mjerama, jer je zdravlje uvijek na prvom mjestu.

Ovaj dokument je izrađen uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sadržaj ovog dokumenta je u isključivoj odgovornosti Ekološko roniteljskog kluba Leut i ni pod kojim uvjetima se ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U periodu od 17.-24.04.2021. skupina ronioca će se ukrcati na dva broda te raditi eko akcije čišćenja podmorja na Mljetu, Korčuli, Hvaru i Šćedru.

Nadamo se lijepom vremenu, dobrom zdravlju i što uspješnijoj akciji.