Shadow

RONIOCI ZA BANOVINU

Poštovani kolege ronioci,

Temeljem katastrofalnog potresa koji se je dogodio na području Banovine, 29. prosinca 2020. godine s posljedicama ogromnih razmjera ovim putem iskazujemo solidarnost s ljudima nastradalim u potresu.

Kako bi pomoć stigla do onih kojim je u ovom trenutku najpotrebnija ronioci grada Zagreba u organizaciji Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic (koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba) i RK Roniti se mora, udružili su se s Udrugama koje su proizašle iz Domovinskog rata te su postavljeni sabirni centri u Petrinji, Glini i Zagrebu, a  u samu akciju uključili su se ronioci iz cijele Hrvatske i regije kao volonteri te rešavalne enote Republike Slovenije.

Od ovog strašnog događaja, naše ekipe su na terenu od prvog dana te pružaju pomoć nastradalima, prevoze stvari, dostavljaju hranu, odjeću, obuću, pokrivaju krovove obzirom da su uključeni i alpinisti, zbrinjavamo ljude pomoću kamp kućica i/ili kontejnera i sve ostalo što je potrebno stradalima u potresu.

Dosadašnjim radom za Banovinu je sakupljeno preko 500 tona pomoći koja je raspodijeljena najpotrebnijima a našim kolegama roniocima Velika HVALA na prikupljenim donacijama i ukazanom povjerenju. (Hvala roniocima – Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Belgije, Nizozemske, Poljske, Srbije i Albanije)

Ovim putem Vas pozivamo da kroz našu akciju „RONIOCI ZA BANOVINU“ budete sudionik velikog HUMANITARNO EKOLOŠKOG DRUŽENJA u Petrinji

(na adresi Ul. Milana Nemičića desni odvojak II, br. 6, 44 250 Petrinja)

dana 01. i 02. svibnja 2021 godine.

Planirano okupljanje sudionika je na parkiralištu Zagrebačkog ARENA CENTRA 01.05.2021 u 09.30 sati gdje bi se organizirano u koloni krenulo u 10.00 sati prema Petrinji – Bazi ronioca

Dolazak u Petrinju planira se oko 11.00 sati gdje se nastavlja HUMANITARNA AKCIJA POMOĆI STANOVNICIMA PETRINJE I OKOLNIH MJESTA (ručak za sudionike akcije na terenu)

Završetak humanitarnog dijela akcije planira se oko 18:00 sati i povratak u bazu ronioca gdje je organizirana večera i zabavni program. (noćenje u šatoru)

Nedjelja 02.05.2021  – EKOLOŠKA AKCIJA – Rijeka Kupa (gradsko kupalište Petrinja)

10:00 sati  početak akcije  – ronjenje do 12:00 sati

12:19 – Komemoracija i bacanje vijenaca za žrtve potresa (SLAGANJE ŽIVOG SRCA NA POVRŠINI RIJEKE KUPE)

Ronioci sudionici AKCIJE na površini rijeke kupe oblikovati će veliko srce u znak podrške stanovnicima Banovine

Ručak za sudionike u 14:00 sati na lokaciji Kupališta

Zahvala sudionicima i planirani kraj akcije – 16:00 sati

ORGANIZACIJA:

Ronilački klub HRVI NEMO-ADRIATIC  i Grad Petrinja,

U nadi Vašeg posjeta i zajedničke suradnje za pomoć nastradalima,

Srdačan pozdrav

Kontakt:
Alen Ljubanović, 091 1808 444; Rene Cipovec, 091/ 441 1147