Shadow

Niske temperature, zima, snijeg, led

Ne redovito, ali svakih nekoliko godina dah Sibira, hladna sjeverna fronta, zimi se spusti sve do Jadrana pa i dalje. Sa sobom donese snažan sjeverni vjetar, niske temperature, snijeg i led, potraje samo par dana, a zatim se povuče i ovdje ponovno zatopli.
Na brodicama i jahtama kvalitetno pripremljenim za zimu to ne bi trebalo ostaviti nikakve posljedice, naročito ukoliko zimuju na morskom vezu. More je u odnosu na zrak relativno toplo i temperatura mu gotovo nikada nije jednoznamenkasta, pa je i zrak u zatvorenom potpalublju teško ohladiti do nule. Osim toga, nakon kvalitetne pripreme plovila za zimovanje tankovi i sve cijevi pitke vode su prazni, a filteri očišćeni. Školjke WC-a, crni tankovi, sve cijevi odvoda i dovoda su oprane, dezinficirane i ispražnjene, a ventili na trupu zatvoreni.
Ukoliko je iz nekog razloga potrebno u plovilu ostaviti pitku vodu, na tržištu postoje neškodljiva sredstva protiv njena smrzavanja. Doziraju se prema uputama, ulijevaju direktno u tankove i preko svih slavina pusti da tako zaštićena voda ispuni cijeli sistem.
Brodske strojarnice imaju dobru zvučnu i toplinsku izolaciju i hladan zrak će teško zamrznuti vodu u motoru, a naročito onima na morskom vezu. Ipak, preventivno je dobro vodi u zatvorenom sistemom hlađenja dodati antifriz, a iz sistema za hlađenje morem ispustiti vodu. Tome služi ventil na dnu bloka motora, negdje su i dva, ali kako se rijetko koristi oko njega se zna nakupiti prljavština ili ventil zapeče, pa ga mnogi nerado diraju. Kod otvaranja takvih ventila treba biti oprezan i siguran da je svo more iz motora isteklo. Vodu zaostalu u ispušnom loncu također je potrebno ispustiti.

Kvalitetna priprema za zimovanje podrazumijeva da su akumulatori puni. Mogu biti odspojeni ili ih se redovno nadopunjuje. Pad napona na niskim temperaturama je očekivan jer padom temperature pada i raspoloživi kapacitet akumulatora. Na 0°C kapacitet akumulatora oslabi i do 30%, a daljnjim snižavanjem temperature još progresivnije.
Plovilima na zimskom vezu obilna kiša, snijeg i led po palubi i kokpitu ne bi trebali stvarati probleme, sve dok su odvodi za drenažu otvoreni. Zrak u odvodnoj cijevi je u neposrednoj blizini mora i ne dozvoljava zaleđivanje, ali problem se može javiti ako se odvodi začepe. Vjetrom doneseno lišće, najlon, papir i nakupljena zrnca zemlje, vodom pretvorena u blato, mogu ih začepiti. Eventualno zaleđivanje zaostale vode i nije neki problem, ali sve kasnije obilnije oborine mogu se prelijevati u potpalublje.
Kao zaštitu palube neki je kompletnu prekriju tendom, što je odlična zaštita od blata i padalina, ali ako su dotrajale ili slabije kvalitete, nedovoljno dobro skrojene ili slabo postavljene, u nekim situacijama mogu stvoriti i dodatne probleme.

Tenda od nekvalitetnog materijala ili slabog kroja lako se rastegne i umjesto da štiti palubu od kiše, na njoj se stvori najprije manja lokvica, a zatim i bazeni s velikom količinom vode. Količina prikupljene vode može osjetno opteretiti brodicu ili hvatišta na rubovima tende. Čvrsto vezanima sva opterećenja nose rubovi koji se ovako lako mogu iščupati, a tad umjesto zaštite od kiše ona postaje nepropusni bazen za prikupljanje vode.
Ovakve tende moraju biti minimalne površine i skrojene točno prema palubi i dobro rastegnute. Sva mjesta gdje bi se potencijalno mogla kupiti voda moraju biti podignuta, na motornim brodovima odozdo poduprta, a na jedrilicama podigačima jedara podignuta. Način vezivanja tende također je bitan. Hvatišta i konopi kojima se vezuju moraju biti čvrsta i pouzdana jer ukoliko se vjetar podvuče pod tendu, može je samo čupati.

Umjesto vezivanja, proizvođači ovakvih tendi postave relativno gusta hvatišta po rubovima na koja se objese utezi. Utezi mogu biti originalni džepovi koji se pune pijeskom, ali su se i boce pet ambalaže napunjene vodom pokazale vrlo dobrim rješenjem. Kada se reful podvuče pod ovakvu tendu jednostavno se preko druge strane ispuše van.
U posljednje se vrijeme palube sve češće štite termo skupljajućom folijom. Za one koji preko zime neće posjećivati plovilo ovo može biti vrlo praktično. Folija je dovoljno čvrsta i otporna na trganje, a sve su površine dobro rastegnute. Jedini problem možda može stvarati kondenzacija, a za to izbjeći potrebno je predvidjeti kvalitetne otvore za provjetravanje.
Ukoliko se za palubu ili palubnu opremu uhvati led, nikada ga ne skidajte na silu, već odvajajte samo one komade koji se daju lako i jednostavno odlomiti. Led koji je jako stisnuo dovoljno je samo lagano prolijevati morem i vremenom će popustiti.
Na jedan detalj uvijek treba biti koncentriran. Portele i fineštrine ne otvarajte sve dok niste sigurni da su im brtve potpuno odleđene. Navlažena guma ili neopren lako se zalede i lijepe za stijenku i kod otvaranja lako mogu popucati.

Tekst: Damir Višić
Foto: Luka Kolovrat