Shadow

O WiN Fishingu

WiN fishing mala je obiteljska proizvodnja na čelu sa Nerminom Aličićem, velikim zaljubljenikom u more i ribolov iz čije vizije i želje se i rodio WiN fishing.

Evo što sam začetnik WiN-a kaže o svojoj ideji i kako je došlo do pokretanja proizvodnje:

Ribičija me prati od djetinjstva, prvih ribičkih pothvata na rijeci Uni ,gdje se lovilo na svašta gliste,skakavce,kukce… Na žalost dolazi rat i tu sve prestaje…
U Hrvatsku i Crikvenicu dolazim 2006. godine gdje se moja ribička  priča nastavlja. Kao i  svi ribiči isprobao sam bezbroj varalica od raznoraznih proizvođača. Od onih vrhunskih do onih manje poznatih…No nakon godina isprobavanja, ulaganja u ribičku opremu i mamce, osjetio sam poriv i želju da pokušam napraviti nešto svoje, nešto što će biti baš “TO”.

Moje prve varalice bile su površinci – vobleri i poperi. Nakon prikupljanja informacija  o materijalima, bojama, lakovima ,vrstama drveta, krenuo sam sa prvim idejama o uspostavi proizvodnje te skicama  – kako realizirati i oživjeti svoju ideju u opipljiv i djelotvoran proizvod.

Moram priznati da je iza mene dug proces, odnosno dug vremenski period od prvih varalica do današnjih iglica, na koje sam ponosan i koje se pokazuju kao izvanredne u lovu na strijelku, lubena, licu, odnosno sve predatore, kao što većina ribara i zna iz svoga iskustva…
Svaki novi model varalice ,odnosno svaka promjena u dužini ili težini, boji ili teksturi mora se testirati “uživo” na moru. Ako varalica zadovolji standarde kvalitete i lovnosti, odnosno “pokaže dobru izvedbu “, te uz to prođe i period testiranja lokalnih ribara i prijatelja diljem Kvarnera i Istre, tada je spremna postati WiN proizvod..

Zašto baš jigovi?

Na hrvatskom tržištu ima jako puno onih koji izrađuju drvene varalice, međutim nisam još pronašao hrvatskog proizvođača jigova, stoga sam krenuo u avanturu izrade jigova.

Budući volim spininig na mojem štapu bilo je bezbroj voblera, popera, iglica i tako dalje….Međutim jigovi su mi najdraža vrsta varalica, tako da se želja za izradom svojeg vlastitog jiga činila kao logičan prvi korak u začetku WiN asortimana.
Ribolovac sam koji lovi isključivo s kraja tako da je i meni, kao i mnogim ribičima, shore jigging  s vremenom postala jedna od omiljenih tehnika, prvenstveno zbog izuzetne dinamičnosti lova ovom tehnikom.

Kako svi ribiči znaju zbog svoje težine i oblika jigovi mogu izuzetno daleko letjeti, odnosno, kako mi ribolovci kažemo “mogu se daleko zabaciti”, a gušt svih ribiča jest taj zvuk štapa i varalica koja se s kraja može zabaciti što dalje i doseći duboke vode.
Još jedan razlog zašto u začetku WiN Fishinga svoju koncentraciju posvećujem usavršavanju i izradi savršenog jiga jest taj što se na jig uistinu mogu uhvatiti mnoge vrste Jadranske ribe – od orada, lubena, širuna, arbuna, plavica…

Planovi?

U WiN Fishing budućnosti očekuju nas uzbudljive stvari!
U našim kratkoročnim planovima primarno je svakako je proširenje proizvodnje što se tiče kako novih varijanti jigova (od kojih u ponudi trenutno imamo 12, 15, 18 te 25 gramne verzije WiN jigova) pa tako i ostalih površinaca poput iglica (WiN needlefish lures u varijantama od 22 i 28 grama).

Budući su kod svih varalica bitne boje, to ćemo svakako svoju ponudu konstantno nadopunjavati i novim bojama, WiN Fishing priča je tek počela, priča koja stane i na skromnu stranicu teksta ovog članka. Ali ljubav za ribolovom i izradom autohtonog, hrvatskog proizvoda i branda zasigurno će ispisati nove stranice naše zajedničke priče.

Budite s nama, pratite našu priču kroz njezin rast.

Uvjerite se u predanost, posvećenost detaljima te vrhunsku izradu koju smo od početka nametnuli kao glavnu karakteristiku WiN Fishinga.

Uz Vaše dojmove i iskustva, odnosno naše zajedničke dojmove i iskustvo – biti ćemo samo još bolji, a vi još zadovoljniji i s(p)retniji ribiči. : )

facebook.com/WiNFishing