Shadow

Bomba iz II. svjetskog rata

Dozvolite mi da Vas izvijestim kako sam od strane prijatelja i kolege ronioca Goran Kolundžića zaprimio više obavijest kako se u moru ispred Urinja nalazi predmet koji svojim oblikom i izgledom podsjeća na moguću avionsku bombu zaostalu iz II sv. rata.

Na lokaciji smo zaronili te utvrdili da se vjerojatno radi o zaostaloj avionskoj bombi velike razorne moći u neposrednoj blizini Rafinerije nafte u Urinju te istu snimili.
O predmetnom sam izvijestio Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijsku Upravu Primorsko-goransku, Ministarstvo pomorstva – Upravu za sigurnost plovidbe u Zagrebu te je na stručnim službama da potvrde predmetno i preuzmu eventualna postupanja.

Napominjem da nisam ovlašten komentirati šta je unutra, koliki se eventualni eksploziv nalazi ili koji je model bombe, međutim obzirom na izgled i veličinu do sada sa nekoliko stručnih strana sve upućuje da se radi o opasnom zaostalom sredstvu iz II sv. rata velike razorne moći.

S obzirom na količinu bombi koje su  istresene na grad Rijeku nije za čuditi da se upravo radi o jednom od zaostalih koje nisu eksplodirale.
Tek nakon službene objave stručnih službi MUP-a može se ovaj predmet definirati kao zaostala avionska bomba iz II sv. rata.

Tekst i foto: Velimir Vrzić