Shadow

Izložba fotografija Marjana Radovića

Od 27. srpnja do 23. kolovoza, Francuski institut, Preradovićeva 5

Od 27.srpnja do 23.kolovoza u galeriji Francuskog instituta, Preradovićeva 5, Zagreb mogu se pogledati fotografije istaknutog podvodnog fotografa Marjan Radovića.

Marjan Radović je magistar geodezije i profesionalni fotograf. U sportu je proveo dugo vremena. Radio je kao instruktor ronjenja, snowboarda i borilačkih sportova. Nikon je ambasador i Mares ambasador, te Red Bull-ov službeni fotograf.

Nakon uspješne suradnje i izložbe 2018. u okviru grupne izložba “Une inspiration” zajedno s francuskim fotografima Alexom Voyerom i Benoîtom Maison-Blancheom, gdje su izlagali fotografije napravljene jednim udahom, ovaj put Francuski institut autoru Marjanu Radoviću daje carte blanche za samostalnu izložbu.

Nadahnut filmom «VELIKO PLAVETNILO » Luca Bessona autor počinje roniti već u djetinjstvu. U ovoj izložbi umjetnik predstavlja izbor nagrađivanih podvodnih fotografija i objavljivanih u brojnim svjetskim časopisima poput National Geographica, Taucher, Diver, Scubalife, Geo.

Ovim fotografskim projektom autor želi široj javnosti skrenuti pozornost na ljepote podmorja te pozvati sve na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te očuvanje mora, a cilj je ovog projekta i sama promocija ronjenja, rekreacije i zdravog načina života.

Marjan Radović