Shadow

Stealth Triplex

Nakon cijele godine crtanja, glodanja, testiranja, balansiranja i prepravaka, s ponosom predstavljamo prvu seriju Stealth Triplex modela.

Triplex je klasičan roller s tri para kolotura od  kojih se dva para nalaze u glavi puške i jedan par u zadnjem dijelu puške, ispred mulinela.  Puška je zapravo veoma jednostavna i ista se može koristiti sa harpunima  do 10 mm.

Ovo je nova koncepcija inverter rollera kojima sila odnosno gume idu u oba smjera pa se time trzaj dodatno smanjuje.

Problem kod ovog sustava bio je dobiti pokretljivu pušku, pa je najveći broj radnih sati utrošen na izgled tijela puške koja je trebala biti tanka, plitka i pokretljiva.

U izradi puške izbjegnuto je ojačavanje karbonskim vlaknika, puška je dosta kruta, elegantnih linija i s visokim vodilicama guma s donje i gornje strane puške.

Razlika između ove puške i modela Duplex je u 1.8 m većem istezanju što bi u konačnici značilo da je ova puška gotovo za 30% snažnija i time moramo otežati harpun sa 8mm na 9-10 mm (minimalno 9 mm).

Najvažniji dio na ovom modelu je gornji utor za gume koje zahvaljujući kutom putanje sa prednjim koloturima nestaje u tijelu puške i ne dira gornje gume koje se vraćaju odnosno guraju harpun.

Time smo  dobili manji trzaj bez obzira na veliku silu, ali i pokretnu pušku u svakom smjeru kojoj diletacija ne predstavlja nikakav problem.

Osim pokretljivosti, najveći adut puške je preciznost i na većim udaljenostima, što je i logično jer je puška predviđena i za lov na oceanima. Upravo zbog oceanskog lova, puška može biti opremljena mulinelom ili bungiem.

 

Tekst: David Počekaj