Shadow

TA 45

TA 45, bivši talijanski torpedni brod Spica, pripadao je modernoj talijanskoj klasi torpeda torpeda, koja je dizajnirana neposredno prije Drugog svjetskog rata za borbu protiv svjetskih neprijateljskih snaga, podmornica i motorpeda kao i pratnju konvoja, a mogao bi poslužiti i kao minesloj. U jesen 1943 godine bilo je 11 jedinica ove vrste u izgradnji, u Trstu i riječkim brodogradilištima. Nakon kapitulacije Italije, Nijemci su ih odmah završili i pridružili u svoju službu. Brodovi su zadržali svoja imena, međutim, dodijeljena im je njemačka oznaka TA (Torpedoboot, Ausland ili torpedo čamac).

TA 45 Spica je ušla u njemačku službu 8 rujna 1944. godine, ali tek od 23 studenog 1944. godine bila je potpuno operativna (iako u međuvremenu, čak i nije potpuno opremljena, sudjelovala je u borbenim misijama).
Na posljednjoj misiji TA 45 otplovio je 10. travnja 1945 zajedno s TA 40 Pugnale. Njihova misija je bila ispratiti nekoliko artiljerijskih nosača tenkova u Velebitskom kanalu tijekom u noći 11-12 travnja, u vrijeme kada su postrojbe Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije uz pomoć britanskih svjetlosnih mornaričkih snaga počele slijetati na otok od Raba.

Oba broda stigla sz u privremenu bazu u Bakar. Međutim, njemačko vrhovno zapovjedništvo odgodilo je operaciju za noć 12-13 travnja. U večernjim satima pokrenuti su brodski motori, a zatim točno u ponoć stoga u petak, 13 travnja 1945.-zlokoban datum! – brodovi su napustili Bakar.
Brodovi su plovili kroz Velebitski kanal prema jugu, a u svom južnom ravnom prolazu između Novog Vinodolskog i Vrbnika (na otoku Krku) iznenada su ih napala tropeda s britanskih brodova koji su ih čekali u zasjedi u hladu Krka Otok.
TA 45 su pogodila dva torpeda, brod je pukao u tri dijela i potonuo u roku od nekoliko minuta. Od njih 156, 80 članova posade poginulo je s brodom. TA 40 je uspio pobjeći neoštećen.

STANJE I RONJENJE
U vremenu između 1983 i 1991 zaronili smo na olupinu nekoliko puta i pronašli sve njegove dijelove.

Središnji dio trupa je gotovo potpuno neprepoznatljiv i leži na njegovoj strani. Vidljivost je vrlo rijetko veća od 2-3 metara. Sam vrh luka leži najzapadniji dio olupine i okrenut je kobilicom prema površini. Međutim, stražnji dio, negdje od razine lijevka pa sve do krme, potpuno je netaknut i izgleda vrlo impresivno.

Tijekom našeg posljednjeg ronjenja u listopadu 2005. krmni dio je djelomično prekriven velikom mrežom koja je tamo izgubljena prije nekoliko godina Mreža je pokrivala krmu pušku i ostale naoružanje točno na krmi poput šatora, pa nažalost nije bilo moguće detaljno istražiti taj dio. Vidljivost je bila iznenađujuće dobra, oko 15-20 metara, što obično nije slučaj i u to vrijeme za zaroniti na ovu olupinu bio je potreban najveći oprez.

Naime, jednom prije zbog iznimno niske vidljivosti prema jedan iz našeg tima je nestao, međutim sve je završilo dobro i bez posljedica.

Ovaj članak je posvećen svim članovima posade TA 45 koji su izgubili živote u ovoj tragediji.
tip: Razarač za pratnju (Torpedo čamac)

name: TA 45 (ex-Spica)
jedinica: 11. Divizija osigurača, Kriegsmarine
izgrađen: 1944, Cantieri Navali di Quarnaro, Rijeka, ušao u njemački servis 8.9.1944.
dimenzije: l= 82.26 m, w= 8.6 m, h= 2.8 mnaoružanje: 2 x 100 mm L / 47, 1 x 37 mm AA (1 duplo), 1 x 40 mm AA, 14 x 20 mm AA (2 quad-cijevi, 6 jednocijevi), 1 x 13 mm AA, 2 torpedne cijevi, dopuna dubinskih punjenja
posada: 156
povijesna važnost: Da. Ovo je zaštićena olupina i zabranjeno je ronjenje bez dozvole.
lokacija: Vinodol kanal
koordinate: 45°C 05,534 ‘N, 14 °C 45,615’ E
poteškoće za lociranje: Teško je locirati, potrebni instrumenti
maksimalna dubina: 60 m
minimalna dubina: 52 m
trenutna: Umjereno
pristup: Pristup je moguć samo brodom (lokacija je na otvorenom moru)
vidljivost: Visoko varijabla, povremeno izuzetna flora i fauna: Različiti život na i oko olupine, povremeno primjerci velike ribe

Tekst i fotografije: Danijel Frka