Shadow

Treća sjednica Zajednice ronilačkog turizma SD županije

Sekcija Zajednice ronilačkog turizma HGK – Županijske komore Split održala je 17. prosinca u splitskoj Komori svoju treću sjednicu. Sjednicu je vodio predsjednik Sekcije, Ivica Žižak, koji je izvijestio o novostima u ronilačkom turizmu na nacionalnom nivou.

Gosti sjednice bili su Frane Radelja ispred Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije te Luka Kolovrat, glavni urednik web portala Gorgonija.com. Radelja je nazočne informirao vezano za koncesije i koncesijska odobrenja u nadležnosti Splitsko-dalmatinske županije dok je Kolovrat, kao iskusni ronilac s dugogodišnjim iskustvom, govorio o ronilačkim lokaliteta. Jedna od glavnih tema bila je mogućnost proglašenja „no-take“ zona i ciljanih potapanja brodova za potrebe stvaranja ronilačkih lokacija.

U novoj godini očekuje se nova, ažurirana i poboljšana verzija karte ronilačkih centara, koja je plod izvrsne suradnje Sekcije Zajednice ronilačkog turizma i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Prvo izdanje karte ronilačkih centara napravljeno je prije nepune dvije godine za potrebe što bolje promocije ronilačkog turizma Splitsko-dalmatinske županije. Radno tijelo Sekcije u protekla je dva mjeseca radilo na ažuriranju karte, čije se izdanje očekuje u 2020. u još atraktivnijem ruhu. Materijal je to koji predstavlja ronilački turizam Splitsko-dalmatinske županije na svim većim nautičkim sajmovima, kao i u većini predstavništava Hrvatske turističke zajednice, zračnim lukama Split i Bol te svim info punktovima županijskih turističkih zajednica.

Na sjednici se također razgovaralo o planovima za promociju turističkog ronjenja Splitsko-dalmatinske županije u nadolazećoj godini te o zakonskim izazovima koje ona donosi.