Shadow

Knjiga „Podmorje parka prirode Lastovsko otočje“

Iz tiska je izašla knjiga „Podmorje parka prirode Lastovsko otočje“ autora Gorana Butajle, posvećena fantastičnim podmorskim pejzažima ovog otočja.
U monografiji možete pronaći prekrasne fotografije flore i faune morskog svijeta Parka prirode „Lastovsko otočje“. Fotografijama i tekstom opisano je podmorje otoka Lastova i Sušca te hridi Bijelac. Poseban dio monografije je posvećen crvenom koralju te antičkim brodolomima.

Lastovo je najudaljeniji naseljeni otok i kao takav bio je prva linija obrane, pa ni ne čudi što u svojim dubinama skriva velike povijesne tajne od antičkih vremena do danas. Mnoštvo olupina i njihova blaga koja nikad nisu stigla na svoja krajnja odredišta krase podmorje Lastovskog otočja. Lastovo je najmlađi hrvatski park prirode, pitom i grub u istom trenutku, čije podmorje vrvi florom i faunom iz srca Mediterana.

Autor, Goran Butajla rodom je iz Zagreba te je po struci diplomirani inženjer geologije, ali je posljednjih tridesetak godina profesionalno vezan za ronjenje.

Danas je već dugogodišnji Instructor trainer u SSI i PSS ronilačkim asocijacijama, te glavni urednik hrvatskog časopisa „Scubalife“, koji uspješno izlazi već deset godina. Neraskidiva veza sa Lastovom proizlazi iz činjenice da je već više godina voditelj ronilačkog centra „Ronilački raj“ u Pasaduru.

Knjigu po cijeni od 150,00 kuna možete naručiti mailom na goran.butajla@scubalife.hr
Fotografije: Goran Butajla