Shadow

Granda Stealth Duplex 2020

Svemu dođe kraj pa tako i starom modelu Duplexu. Bez obzira što je stari model bio izuzetno snažan i pokretljiv, uvijek težimo poboljšanjima i izmjenama, tim više što se ovaj model nije mijenjao punih pet godina. koji je bio toliko snažna i pokretljiva podvodna puška.

S ovim izmjenama prate se trendovi u Grandi koja je već izbacila na tržište nove verzije monorollera, Arctica i Stealth pušaka.
Zadnji dio novog Duplexa je Grandin standard, a ostali dijelovi su doživjeli redizajn i promjene.
Stealth Duplex je zapravo oceanska puška, predviđena je za minimalno harpune od 8 mm, bangie, ili velike mulinele.

Problem kod ove puške su jake oceanske struje i premda je puška jako pokretna imala je problem sa zaustavljanjem i ciljanjem u takvim uvjetima. To se u našem Jadranu nije primjećivalo, ali na oceanima ipak vladaju nešto drugačiji uvjeti. Puška sada ima malo veću masu što olakšava plovnost, zaustavljanje i ciljanje puškama koje su opremljene harpunom od 9mm sa slip tipom.

Osim toga, na novom modelu postavili smo dublje i duže vodilice guma pa gume ne vibriraju. Puška je i znatno tiša, čak i kod naglih pokreta.
Novi model ima i vrlo jednostavno balansiranje, i ako mijenjamo debljine harpuna pušku možemo izbalansirati za manje od minute.

Tijelo puške je sada nešto deblje u zadnjoj trećini, sredina i vrh su elegantniji za dva milimetra.
Svi novi modeli imati će oznaku Ocean i veličine od 95 pa sve do 130 i biti će predstavljeni 23.11. na Kupu Istre.

Tekst i foto: David Počekaj; Granda-sub