Shadow

EKO Solitudo

Ronilački klub Dubrovnik je odradio još jednu u nizu eko akcija pod nazivom EKO Solitudo. 20 ronioca je bilo pod morem i 10-tak na kopnu kao podrška.

Izvadilo se raznovrsnog otpada od automobilskih guma, boca, raznorazne plastike, stakla i drugog otpada koji ne priliči morskom dnu. Eko akcije koje odrađuje RK Dubrovnik održavaju se uz potporu turističke zajednice, Valamar rivijere i gradskih kotareva gdje se akcije održavaju. Posebno bi istakli Čistoću koja nam svesrdno pomaže kad god je potrebno.

Uz eko akciju je predstavljen i novi gumenjak ronilačkog kluba. Gumenjak je nabavljen uz pomoć sponzora kojima ovim putem zahvaljujemo i vlastitih sredstava kluba. Gumenjak je 7,5m s 250ks Suzuki motorom, a koristit će se za klupske aktivnosti kao i za spašavanje i traganje na moru.

Klub se godinama odaziva kad je potrebno HGSS-u, kapetaniji, policiji, vatrogascima i do sada kad god je bilo potrebno koristila su se plovila članova kluba kojima se zahvaljujemo na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći.

Moramo istaknuti da su članovi kluba pripadnici postrojbi civilne zaštite za traganje i spašavanje i to u gradskoj, županijskoj i državnoj postrojbi.

Tekst i foto: RK Dubrovnik