Shadow

Državno prvenstvu u lovu na veliku ribu

Prošlog vikenda u Supetru održano 5.Državno prvenstvu u lovu na veliku ribu (catch & release) u organizaciji Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru (HSŠRM) i Kluba za športski ribolov na moru „Arbun“ iz Supetra.

Održana su sva tri predviđena ribolovna dana, lovilo se svaki dan sedam sati u zoni zapadno od Brača i Hvara, južno od Šolte i Drvenika te sjeverno od otoka Visa. Na natjecanju je sudjelovalo devet ekipa – 3 ekipe SRK „BIG GAME CROATIA” iz Splita (Capo, Fly fish i Sol) , 2 ekipe SRD „Giričić” iz Kaštela (Corto i Game on), 2 ekipe KŠR „Arbuna” te posade ŠRD „Punta rata” iz Jezera (Dora) i ekipa „Life is good” (KSRM „Big Om”) iz Omišlja na Krku.

Na natjecanju ulovljene su svega 4 validne ribe u sva tri ribolovna dana, od čega jedan iglun prvog dana natjecanja (Corto) te tri tune posljednjeg ribolovnog dana (KŠR „Arbun” 2).

Na kraju, nakon pravog trilera u završnim minutama natjecanja i dodatnog sata za KŠR „Arbun 2″ koji je prije kraja natjecanja imao čak dvije ribe na štapu, ekipa domaćina, KŠR „Arbun 2″ u sastavu Siniša Mažar, Marij Motušić, Miro Vušković i Ante Gospodnetić okitila se naslovom prvaka Hrvatske za 2019.g. Srebrnu medalju osvojila je posada „Corto” (SRD „Giričić”) dok su sve ostale ekipe ostale bez plasmana.

Glavni sudac natjecanja bio je Tonči Luketa a opunomoćenik HSŠRM-a Goran Baranović.

 

Fotografije: Ante Mandić i Ivan Cvitanić