Shadow

ZAVRŠEN JE RIJEKA BOAT SHOW

Na sajmu se predstavilo četrdesetak izlagača brodova, jahti, jedrilica, nautičke opreme, brodskih motora, opreme za sportski ribolov i svega vezanog uz nautički turizam.

Nakon dva uspješna dana Sajma koji je u subotu predvečer uljepšan i besplatnim koncertom Damira Kedže, u nedjelju je Rijeka Boat Show na Gatu Karoline RIječke posjetio i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, pozdravivši pritom napore novog organizacijskog tima.

Upitan o plovilu koje je izazvalo ponajveću pažnju posjetitelja, “morskom taksiju” Taxi Cat koji bi po projiciranoj povoljnoj cijeni vožnje od 20-30 kuna mogao održavati “Hop on, Hop off” liniju od plaža na Kantridi do plaža na Pećinama i obrnuto, Obersnel je rekao kako bi Grad Rijeka kroz svoje službe u početnim godinama realizacije jedne takve poduzetničke ideje, cijeli projekt pomogao kako bi “morski taksi” zaživio kao novi oblik (ljetnog) prijevoza putnika između riječkih “morskih” gradskih četvrti.

U nedjelju se, za razliku od povremeno kišne subote, organizatorima i posjetiteljima “smilovalo” i vrijeme, pa su mnogi Riječani i gosti Rijeke proveli ugodne sate na Gatu Karoline Riječke razgledavajući plovila, brodsku opremu i drugu ponudu sajma.

Održavanje Rijeka Boat Show podržao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat koji je na svom facebook profilu pozdravio održavanje sajma nautike u Rijeci porukom: “Prvi Rijeka Boat Show – organizator se stvarno potrudio, što se vidi već na samom ulazu. Ne sumnjam da će s ovakvim pristupom iduće godine biti još vise izlagača. Bravo i sretno!”.

Poropat je u razgovoru s novinarima dodao kako svakako treba podržati daljnji razvoj Sajma ali i razmisliti možda o promjeni termina njegova održavanja: “Sajam bi možda izazvao još veći interes da se održava tijekom proljeća, uoči početka nautičke sezone, kada vlada i najveće zanimanje potencijalnih kupaca ili iznajmljivača plovila za aktivnosti na moru. Svakako, pri tome treba imati na umu da sam termin ne dođe u koliziju s nekim drugim nautučkim sajmovima na Jadranu koji se također održavaju u proljetnim terminima.”.

Sajam je održan pod sloganom „Grad je luka, luka je grad“, a nastavlja se na tradiciju prvog nautičkog sajma u regiji koji je u Rijeci održan još 1984. godine, kao i prošlogodišnjih izdanja pod nazivom Rijeka Nautic Show, s ciljem promoviranja domaće nautičke proizvodnje, poslovnog povezivanja i dovođenja sadržaja u obalni dio grada.

Direktor sajma Ivan Črnjarić sa suradnicima na sajmu je okupio velik broj izlagača iz Istre, Kvarnera i otoka, uz izlagače iz Zagreba, dalmatinskih gradova i Slovenije.

„Rijeka ima veliki potencijal i odličan položaj za uspješni nautički sajam, a Rijeka Boat Show pokazao je da se u Rijeci nešto događa i da se grad otvara moru“, zaključio je priču ovogodišnjeg Rijeka Boat Showa Ivan Črnjarić.

Prvo izdanje Rijeka Boat Showa je za nama, ponudivši zaljubljenicima u more i nautički turizam mnoge atrakcije i zanimljivosti. Jedva čekamo Rijeka Boat Show 2!