Shadow

Drugi dan Rijeka Boat Showa

Drugi dan Rijeka Boat Showa: Ni kiša nije omela razgled plovila, “šlag na torti” koncert Damira Kedže!
Subota nije donijela idealne vremenske uvjete izlagačima i posjetiteljima Rijeka Boat Showa, no unatoč mjestimice kišnim razdobljima mnogi su pohitali na Gat Karoline Riječke razgledati plovila i opremu

Iako su svi izlagači dobili zasluženu pažnju posjetitelja, nekako je najveće zanimanje vladalo za Taxi Cat, 10-metarski katamaran koji može prevesti do 12 putnika sustavom „Hop on, hop off“ – direktno na plažu!

Ovaj 10-metarski katamaran može prevesti do 12 putnika, a s obzirom da mu za pristajanje nije potrebno vezivanje može uspostaviti „hop on, hop off“ liniju brzog prijevoza. Time donosi uštedu vremena te obogaćuje turističku ponudu povezujući obalna mjesta s dosad nepristupačnim lokacijama.

Kako je rekao i predstavnik brodarske tvrtke Agena Marin Ltd iz Biograda Mladen Peharda, stigli su “morskim taksijem” u Rijeku – ciljano.

“Smatram kako je upravo riječko područje odnosno riječki akvatorij pogodan za uporabu ovakvog morskoh taksija. Naše plovilo uspješno koristi investitor na Korčuli koji je zadovoljan poslom, kao i korisnici morskog taksija kojima je olakšan i ubrzan put “od vale do vale”. Riječki poduzetnici, smatramo, mogli bi također ovo plovilo iskoristiti za „Hop on, hop off“ taksi-ture od Opatije do Kostrene gdje bi sigurno bilo zainteresiranih putnika koji će na plažu radije ovakvim brzim plovilom no automobilom ili autobusom kroz gusti gradski promet. Naša je procjena da bi se vožnja na tim gradskim relacijama, od plaže do plaže, mogla naplaćivati od 20 do 30 kuna, što je, smatramo cijena koja bi odgovarala većem broju Riječana i njihovih gostiju.

Još jedno plovilo izazvalo je ogromno zanimanje posjetitelja – riječ je o najskupljem izlošku Rijeka Boat Showa, luksuznoj jahti Pardo 43 opatijskog zastupnika Adria Luxury Boats.

Pardo 43 je nakon Nautičkog sajma u Cannesu doplovila i u Rijeku. Plovilo nam je predstavio Tom Major, direktor postprodaje u Adria Luxury Boats.

“Pardo 43 je vrlo specifičan brod, posebno zbog svog dizajna, prove koju možete vidjeti na njemu. Dug je 14 metara, širok četiri metra i 20. Zbog posebnog oblika trupa može razviti veću brzinu od ostalih. Predviđena je za 12 osoba, sa svime što je potrebno za duga putovanja.”, pojasnio je Tom Major.

Riječ je o najprodavanijoj jahti u svojoj kategoriji, a stoji 760.000 eura. Jahta je isplovila i na nekoliko probnih vožnji, zainteresiranih klijenata je naime bilo i na Rijeka Boat Showu, a jedan “đir” riječkom lukom napravili su i novinari!

Drugi dan Rijeka Boat Showa zaključen je besplatnim koncertom popularnog Damira Kedže koji je premijerno pred riječkom publikom izveo i svoj najnoviji hit “Vidi se izdaleka”. U koncertu na Gatu Karoline Riječke uživali su mnogi posjetitelji, a sve je završeno u smiraj dana, uz jedinstveni ugođaj riječke luke i Učke u daljini.