Shadow

Svjetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji

U protekle 34 godine CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) organizira Svjetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji. Održavajući se svake dvije godine, ovo natjecanje okuplja fotografe i videografe iz cijelog svijeta kako bi se natjecali za naslov svjetskog prvaka.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ove godine od 17.-21.09. svjetsko prvenstvo se održavalo na Tenerifima, Kanarskim otocima kojima upravlja Španjolski ronilački savez, FEDAS (Federación Española de Actividades Subacuáticas) i Podvodna federacija Canarias (FEDECAS), a svi natjecatelji su bili smješteni u hotelu Gran Arona koji je bio baza otvorenja natjecanja te svih događanja.
Na svjetskom prvenstvu sudjelovalo je 93 natjecatelja iz 21 zemlje s 10 timova u kategoriji video iz 10 zemalja.

Foto: Damir Zurub

Hrvatsku reprezentaciju na ovom svjetskom prvenstvu predstavljali su Damir Zurub (fotograf i kapetan reprezentacije), Srđan Vrančić (fotograf) te asistenti Katarina Marija Mihaljinec i Martina Gračić – koji su ujedno svi članovi Ronilačkog kluba Roniti se mora iz Zagreba.

Hrvatski reprezentativac i bivši svjetski prvak Damir Zurub sa asistentom Katarinom Marijom Mihaljinec osvojio je 2.mjesto u kategoriji riba i 3.mjesto u kategoriji makro.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

U ukupnom poretku svjetskih reprezentacija Hrvatska je na kraju timski (Zurub/Mihaljinec/Vrančić/Gračić) osvojila 3.mjesto

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ovakvim rezultatima Hrvatska je još jednom potvrdila da je zadnjih godina u samom vrhu svjetske scene u podvodnoj fotografiji.

Foto: Damir Zurub

Tekst: Damir Zurub