Shadow

Tuna fever 2019.

Slovenska posada ‘BGFC Mass’ a kapetanom Sašom Apostolovskim pobjednici su 5. ‘Tuna fever Rogoznica 2019.’, a pobjedu su zavrijedili u subotu, zadnjeg dana natjecanja ulovom teškim 46,6 kilograma. Uz kapetana,  prvo mjesto su osvojili i članovi posade Andrej Brodnik, Mladen Čeru,  Roman Uršić, te Baštijan Leben.

Tuna na slovenskom brodu  bila je i jedini ulov zadnjeg ribolovnog dana, a slovenski ribolovci su i dan prije ulovili tunu tešku 59,4 kg te tako postali pobjednici natjecanja. Za pobjedu su nagrađeni s 25 tisuća kuna, a izborili su i vizu za Svjetsko prvenstvo u Kostarici. Drugo mjesto osvojila je posada ‘Taboo teama’, a ova posada iz Pakoštana je ulovila i najteži trofej rogozničkog natjecanja težak 62, 8 kilograma te su uz drugo mjesto osvojili i nagradu za trofejnu tunu.  Treće mjesto osvojila je posada broda ‘Tajna veza’ ulovom od 54,6 kilograma.

Slovenski gosti nisu skrivali oduševljene zbog pobjede posebno stoga jer su u Rogoznicu stigli prvi put i pobijedili.

-Sretni smo zbog pobjede, prvi put smo u Rogoznici i doista smo oduševeljeni manifestacijom, sigurno stižemo i dogodine.- kazao je

Ova turističko ribolovna manifestacija održava se petu godinu za redom u organizaciji splitskog kluba ‘Big game fishing Hrvatska’, uz podršku brojnih institucija, pokroviteljstvo Predsjednice RH, te podršku  Hrvatske turističke zajednice kao i Općine Primošten.  Svake godine manifestacija privuče brojne ljubitelje ribolova, ali i domaće te strane turiste jer se osim natjecanja na rivi održava  i sajam domaćih proizvoda, a friško ulovljena tuna priprema se na gradelama za sve koji se nađu na rivi.

Tekst i fotografije: Ojdana Koharević i Petar Prkić