Shadow

Tuna fever Rogoznica – drugi dan

Drugi dan ribolovno-turističke manifestacije “Tuna fever Rogoznica” iznjedrio je više nego bogat ulov. U borbi za odlazak na smortu najboljih svjetskih big game fishing ribolovaca, koja bi se trebala održati dogodine u Kostarici, čak 6 tuna doneseno je na obalu, 4 ih je ulovljeno i pušteno, a 2 su otpale sa udice.
Najbolja ekipa dana bila je slovenska posada broda ‘BGFC Mass’ , koja je tunom teškom 59.4 kilograma pokorila konkurenciju.

Zaslužni za ovaj trofej su kapetan Saša Apostolovski, Andrej Brodnik, Mladen Čeru, Roman Uršić, te Baštijan Leben.
-Bilo je naporno, ali jako zanimljivo i na kraju vrlo uspješno za nas. Sretni smo što smo ponovno u Rogoznici među prijateljima iz Hrvatske i svijeta. Nadam se da ćemo imati sreće i treći dan. – kaže Brodnik nedugo nakon vaganja svih kapitalaca.

Osim slovenske posade uspješna je bila i posada ‘Tragosa’ s tunom teškom  46, 6 kilograma, kapitalca od 42, 2 kilograma uhvatila je posada ‘Taboo teama’ što im je osiguralo ostanak na vrhu ljestvice, dok je tunu tešku 54, 6 kilograma svladala posada broda ‘Tajna veza’.

Morski vukovi s broda ‘Mala Mirca’ s poznatim košarkašem Nikolom Vujčićem ‘zakucali’ su ulov od 50, 8 kilograma, a ekipa ‘Gladiatora’ ulovila je tunu od 47, 6 kilograma.

Završni dan bit će i u znaku ‘little gamea’ natjecanja za najmlađe, a nakon trećeg ribolovnog dana znat će se i ukupni pobjednici 5. ‘Tune fever Rogoznica 2019’.

Tekst i foto: Ojdana Koharević, Sanda Grgas Prkić i Petar Prkić – www.asmedia.com.hr