Deep passion by Mateja

Vjerojatno  je većina ljubitelja mora i podmorja u bespućima Interneta i društvenih mreža primijetila nakit „Deep passion by Mateja“ i poželjela nabaviti taj unikatni  komadić mora izrađen od srebra.

Iza nakita dizajnom i izradom stoji Mateja Komel, pedagoginja i sociologinja iz Nove Gorice u susjednoj Sloveniji s trenutnom adresom u Mariboru.

Tematika nakita je naravno morska, a tu ima raznoraznih izvedbi stiliziranih ronioca, kornjača, morskih konjića, riba, zvijezda, hobotnica…

Umjetničku crtu vuče od malena, a najveći joj je izazov a ujedno i zadovoljstvo kada svoju očaranost morem i podmorjem uspije prenijeti na svoj nakit.

Materijal iz kojeg je nakit napravljen – srebrna glina prilično je specifičan, ali istovremeno i vrlo zahvalan. Oblikovanje nije lako – donekle je slično kao i kod prave gline ali je postupak dosta zahtjevniji,  a konačan proizvod ima sve obilježja i trajnost čistog srebra.

Ono što je ispočetka imalo obilježja hobija i istraživanja s vremenom postaje i posao, ali bez bojazni da eventualna masovnost ugrozi onu početnu kreativnost.

Stoga, ako imate nekoga tko voli more, a niste sigurni što mu pokloniti – slobodno pogledajte www.deeppassion.si i nešto odaberite. Vjerujem da će to biti puni pogodak….