Shadow

EKO DUBROVNIK 2019.

Zadovoljstvo mi je obavijestiti Vas da  ABYSS DUBROVNIK centar za ronjenje i sportove na vodi i ove godine organizira Centralnu ekološku akciju čišćenja podmorja pod nazivom « EKO DUBROVNIK 2019.»u subotu 18.05.2019. s početkom u 10 sati (prijedlog je područje
Uvale Lapad od hotela Palace do Hotela Valamar President) , a u kojoj će sudjelovati ronitelji iz zemlje i inozemstva (cca. 100).

Za sve sudionike Centar za ronjenje i sportove na vodi ABYSS DUBROVNIK organizira u nedjelju zaron na jednoj od mnogih atraktivnih lokacija u dubrovačkom akvatoriju
Na akciju se kreće ispred ispred Hotela Valamar President (ABYSS) u 9 sati . Ručak za sudionike je predviđen nakon Akcije u 13 sati.

Organizatori i potpora su ABYSS DUBROVNIK centar za ronjenje i sportove na vodi, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatski ronilački savez, Grad Dubrovnik, TZ Grada, Dubrovačko neretvanska županija, TZ Županije, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Županijska lučka uprava Dubrovnik, Lučka kapetanija, Ledo, Sunsail.

Smještaj ronitelja za sudionike koji dolaze izvan Dubrovačko-neretvanske županije osiguran je u dubrovački hotelima (Valamar, ALH, Importenne resort, Lero, Maestrali, Hotel Lapad, Hilton, Park, Radisson blue, Rixos-Libertas, Sheraton, Dubrovnik riviera hotels, Petka itd.). na način da se prijave na mail antun64@yahoo.com te dobiju povratnu informaciju da je prihvaćena prijava i u kojem su hotelu smješteni.

Ekološke akcije se organiziraju kao priprema turističke sezone i imaju za cilj čišćenje podmorja i podizanje ekološke svijesti. Uključivanjem ronitelja iz cijele Hrvatske (Vukovar, Osijek, Županja, Zagreb, Sisak, Rijeka, Split, Imotski, Korčula, Dubrovnik), BiH ( Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Neum), Makedonije ( Ohrid, Skopje), Crne Gore (Kotor) te gostiju RC ABYSS akcija nastavlja kontinuitet međunarodnog karaktera.

Način na koji se organizira postao je ogledni primjer za mnoge druge gradove koji znaju kazati da smo mi, za njih, postavili ljestvicu (standarde) previsoko.

S poštovanjem,

Antun Perušina