Shadow

Otvoreno državno prvenstvo u ronjenju na dah

Ronilački klub Submania u suradnji s Hrvatskim ronilačkim savezom i Zagrebačkim ronilačkim savezom u subotu i nedjelju 13. i 14.4.2019., na bazenu Utrina, organizirala je 14. Submania Apnea Kup, u sklopu kojeg se održalo i CMAS Otvoreno državno prvenstvo u ronjenju na dah.

Prijavljeno je 34 natjecatelja od kojih je iz RK Splita nastupilo četvero i to Boris Milošić, Ivana Aljinović, Tonko Faldić i Lada Sartori. Ove godine nažalost nismo nastupili u punom sastavu zbog poslovnih obveza naših natjecatelja ali smo zato uložili maksimalni trud i ostvarili fenomenalne rezultate i osobne rekorde. Konkurencija je bila brutalna, rušili su se svjetski rekordi, nacionalni , osobni!!!….

14. Submania Apnea Kup je završila ronjenjem u disciplinama dinamika s mono- i stereo- perajama i to na najspektakularniji mogući način – sa još 2 svjetska rekorda!! Mirela Kardašević 2 puta obarala svjetski rekord na ovom natjecanju i Vitomir Maričić sa svjetskim rekordom od 264,7 u DYNBF discplini! Ovogodišnji ukupni prvaci Kupa su Mirela Kardašević i Vanja Peleš. Klupsku broncu je osvojila ekipa Apnea Slovenia, drugo mjesto Ronilački klub Split, dok je prvo mjesto pripalo “domaćinu” – ekipi RK Submanie.