Shadow

RK Split ponovno na postolju

Ovaj vikend u Beogradu održalo se natjecanje 13. Serbian Open Freediving Championship u organizaciji Apnea kluba “Deeper Performance”  i AIDA Srbija. Nastupilo je 36 natjecatelja i to iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Turske. Natjecanje su nadzirali AIDA suci : Petar Bojović (SRB), Darija Subotin (SRB), Saša Totić (SRB), Sandra Dinić (SRB) i Mario Žužić (CRO).
Učesnici su se prvo natjecali  u dinamičkoj apnei, a potom u statičkoj apnei.

Rezultati RK Splita:

Član RK Splita, (22 god) Boris Milošić postavio je novi svjetski rekord u disciplini Bi-Finn sa zaronom od 234 metra. Boris je već slavio ove godine na natjecanjima u Ateni i Barceloni, a predanim radom i disciplinom došao je do svog prvog svjetskog rekorda. Boris ima samo 22 godine i njegova ronilačka karijera tek započinje!!!

1. mjesto žene ukupno Lada Sartori,  2. mjesto statika s odličnim rezultatom od 6:02 minuta
i 4. mjesto bi-finn disciplina

Naš iskusni član kluba Veljano Zanki osvojio je 1. mjesto muški ukupno,  1. mjesto statika s 9:28 minuta   i 2. mjesto u disciplini DYN  s 228 preronjenih metara bazena.

Iz RK Splita nastupilo je ukupno 6 natjecatelja, a da sve bude kako treba pobrinuo se naš trener Damir Petrića i voditelj ekipe Tomo Vrdoljak. Ovo prilikom želimo zahvaliti našim domaćinima na odličnom gostoprimstvu i srdačnosti te se vidimo i sljedeće godine!!!

Ukupno RK Split:
1. mjesto klupski – Veljano Zanki, Lada Sartori i Jure Pisac
1. mjesto ukupno muški – Veljano Zanki
1. mjesto ukupno žene – Lada Sartori
1. mjesto Bi-fin i svjetski rekord – Boris Milošić
1. mjesto statika – Veljano Zanki
1. mjesto DNF – Ivana Aljinović
2. mjesto statika – Lada Sartori
2. mjesto DYN – Veljano Zanki