Shadow

Ronilački centar Tri porte

Diving Triporte ronilački centar smješten je na prekrasnoj turističkoj lokaciji mediteranskog ugođaja i kulture. Registriran je kao SDI i NAUI ronilački centar.

Tri Porte je zajedničko ime za tri uvale smještene 7 km jugozapadno od Vele Luke. One su jedne od najljepših uvala u akvatoriju Vele Luke. Sa okolnih brežuljaka koji su prekriveni borovom šumom možete uživati u prekrasnom pogledu na arhipelag korčulanskog kanala.

Područje otoka Korčule poznato je po raznolikosti flore i faune i njegovih posebnih podvodnih formacija stijena. Sa ogromnim zidovima prepunim crvenim i žutim gorgonijama; mekim spužvama i koraljima, upotpunjeno šarenilom morskih životinja, čini ronjenje interesantnim i uzbudljivim.

Korčulansko more ima bistru akvamarinsku boju koja je zadivila mnoge senzibilne duhove i privukla tisuće turista.

U ronilačkom centru postoji zona za pranje, održavanje vaše osobne opreme i njeno skladištenje. Ispred centra nalazi se privezište za 7 metarski brod s motorom snage 40 konja koji omogućuje brz i udoban odlazak na sve ronilačke lokacije.

Centar i osoblje su osigurni DAN-om (Divers Alert Netvork).

Sve lokacije udaljene su svega do 25 minuta od centra. Postoji paleta različitih lokacija na kojima mogu roniti sve ronilačke kategorije: Zidovi, Špilje, Noćni zaroni, itd.

Za apsolutne početnike Diving Triporte centar je savršeno mjesto. Zakoračeći samo na par koraka od učionice možete doživjeti vaše prvo iskusto u toplim, mirnim i zaštićenim vodama uz naš profesionalni i uvijek dobro raspoloženi tim.

Zahvaljujući fantastičnoj lokaciji, svi posjetitelji centra mogu otići na fantastične lokacije, naravno, najpoznatija je špilja Zaklopatica, kojoj je ulaz na 18 metara, a maksimalna dubina na 30 metara.

Osim Zaklopatice tu je još mnoštvo zidova, špilja, kanjona (Velo Dance, Trstenik, Lukovac, Ključ…) kao i polja gorgonija koje rastu već na dvadesetak metara dubine.

www.divingtriporte.com