Shadow

Izložba podvodnih fotografija “Plavi svijet”

U galeriji BIZkoshnice u Zagrebu pod pokroviteljstvom grada Zagreba otvorena je sad već sedma samostalna izložba pod nazivom “Plavi svijet” autora Damira Zuruba, instruktora ronjenja i podvodne fotografije, te Mares Ambassadora.

Uvodnu riječ i službeno otvorenje izložbe pred sedamdesetak prijatelja, kolega i ronilaca je održao g. Hrvoje Prćić glavni urednik National Geographic Hrvatska koji je ukratko opisao postav izložbe te suradnju National Geographica i Damira koja traje već osam godina.

Riječ je o autoru koji svojim fotografijama bilježi raznolikost života koji se može naći u morskim i riječnim dubinama te speleološkim okruženjima. Raznobojna i raznolika bića, te neizbježni tragovi i ostaci ljudske civilizacije motivi su njegovih fotografija.

„Ronjenje i podvodna fotografija moj su život, more je postalo moja svakodnevnica. Strast i ronjenje je za mene više od života. Kada ronimo mi putujemo, putevima koji imaju srca, hvala Vam što ste podržali u ovako velikom broju moju izložbu i ispunili mi srce“ – kazao je autor izložbe Damir Zurub.

Damir Zurub je osvajač mnogih međunarodnih i domaćih priznanja u podvodnoj fotografiji te član reprezentacije Hrvatske.

Na izložbi možete pogledati fotografije nastale na putovanjima diljem svijeta koje je Damir napravio ove godine obilazeći podmorja Papue, Indonezije, Meksika, Filipina, Egipta, Banda otočja te ljepote Jadranskog mora.

Više nego odličan razlog za posjetiti ovu zanimljivu izložbu.

Tekst: Ivana Nobilo
Foto: Ivana Nobilo i Damir Zurub